Hovedinnhold

Forfatter mener kjendiser må tåle å bli tatt bilde av

Anne B. Ragde: - Alle kjendiser er fritt vilt

FRITTALENDE: Anne B. Ragdeforteller at hun har et avslappet forhold til Se og Hør. Foto: VG
FRITTALENDE: Anne B. Ragdeforteller at hun har et avslappet forhold til Se og Hør. Foto: VG
(VG Nett) Forfatterkjendis Anne B. Ragde har ingen tro på at en rettssak mot Se og Hør vil vinne fram.

Denne saken handler om:

David Eriksen forteller at Tone Damli Aaberge vurderer å gå rettens vei etter at Se og Hør har tatt bilder av henne og kjendiskjæresten Aksel Hennie - mot Aaberges vilje.

Til sammen har bladet hatt fire forsider med duoen, hvor de er blitt snikfotografert. Bildene er tatt både i Norge og Spania.

Ingen forståelse

IKKE BLID: Tone Damli Aaberge vurderer å gå rettens vei etter at Se og Hør har tatt bilder av henne og kjendiskjæresten Aksel Hennie. Foto: Espen Braata/VG
IKKE BLID: Tone Damli Aaberge vurderer å gå rettens vei etter at Se og Hør har tatt bilder av henne og kjendiskjæresten Aksel Hennie. Foto: Espen Braata/VG

- Det har kommet til et punkt hvor vi er nødt til å gjøre noe. Nå vil vi klage Se og Hør inn for Pressens faglige utvalg (PFU) og sammen med Tone og advokat vil jeg vurdere søksmål, sier David Eriksen, Tone Damli Aaberges manager, til VG.

VG Nett-leser:- Se og Hør er med på å dytte grensene for hva som er akseptert og hva som ikke er akseptert

Forfatterkjendis Anne B. Ragde, kjent for å ha skrevet blant annet «Berlinerpoplene», forteller at hun har et avslappet forhold til Se og Hør - og har ikke særlig forståelse for reaksjonen til Aaberge.

- De fleste tabloidavisene og ukebladene i Norge jobber slik. Det er ikke noe særskilt for Se og Hør. Alle kjendiser er fritt vilt, mener forfatteren.

Raser

Leder i Skuespillerforbundet, Agnete Haaland, forteller i torsdagens VG at det er hårreisende at Se og Hør har tatt bilder av Tone Damli Aaberge uten å gi seg til kjenne.

- De burde klage dette inn for PFU og gå til søksmål for krenkelse av privatlivets fred. Det er horribelt av Se og Hør at de har falt så dypt. Dette er brudd på presseetikken og brudd på norsk lov, raser Haaland.

Pia Tjelta ble bistått av Haaland da hun anmeldte Se og Hør fordi de brukte nakenbilder fra filmer til å illustrere en sak om privatlivet. Tjelta vant i retten.

Tror løpet er kjørt

- Se og Hør fortjener rapp over både rumpen og fjeset for denne oppførselen. Jeg vil ikke engang kalle det journalistikk, sier Haaland.

Ragde er tvilende til at en eventuell rettssak vil føre fram.

- De bruker masse tid og energi på det, og vil bare få mer uønsket PR. Det løpet der er kjørt. De må heller melde det inn for PFU, og se hva som skjer da, mener Ragde.

Foto: Faksimile
Foto: Faksimile

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys