Hovedinnhold

Heath Ledger regisserte musikkvideo mot hvalfangst

REGISSERTE MUSIKKVIDEO: Heath Ledger var initiativtaker bak «Modest Mouses» musikkvideo mot hvalfangst. Foto: YouTube/AP
REGISSERTE MUSIKKVIDEO: Heath Ledger var initiativtaker bak «Modest Mouses» musikkvideo mot hvalfangst. Foto: YouTube/AP
(VG Nett) Før skuespilleren døde i januar 2008, jobbet han med bandet «Modest Mouse» for å regissere en musikkvideo mot hvalfangst.

- Heaths modige visjon går sammen med hans engasjement mot hvalfangsten som finner sted ved Australias kyst hvert år, skriver bandet på sin blogg.

Les også:Heath Ledger funnet død

Kom på ideen i Australia

Heath Ledger presenterte, ifølge bandet, ideen til musikkvideoen etter et besøk i hjemlandet Australia i januar 2007. Ledgers mål med videoen var å skape oppmerksomhet omkring moderne hvalfangstmetoder gjennom en animert video.

Musikkvideoen viser et skip med hvaler som jakter på mennesker i vannet, menneskene blir fisket om bord og flådd før de sendes til videreforedling. Videoen skal ha vært ferdig på planleggingsstadiet da Ledger gikk bort i januar 2008. For å hedre skuespillerens minne valgte produksjonsselskapet som Ledger var partner i, å fullføre prosjektet.

MENNESKEFISKERE: I musikkvideoen «King Rat» er det hvalene som står bak roret og fisker mennesker. Foto: YouTube
MENNESKEFISKERE: I musikkvideoen «King Rat» er det hvalene som står bak roret og fisker mennesker. Foto: YouTube


Samarbeid med aktivisten Paul Watson

Bandet «Modest Mouse» skriver på sin blogg at inntektene fra nedlasting av musikkvideoen på i Tunes vil den første måneden gå til «Sea Sheperd Conservation Society», en organisasjon som jobber for å beskytte livet i havet.

Les også:-Ble skutt av hvalfangere

Organisasjonen skriver selv at skuespilleren hadde et møte med aktivisten Paul Watson i 2007 for å vise den uferdige versjonen av videoen. Kanadiske Watson er kjent for sitt miljøengasjement, og er for tiden tilknyttet organisasjonen «Sea Sheperd» som får inntektene fra musikkvideonedlastingen.

Les også:Johnny Depp hedrer Heath Ledger

Ville dokumentere dokumentar

Musikkvideoen til «King Rat» hadde si premiere på bandets «MySpace»-side på tirsdag, men er foreløpig ikke tilgjengelig for norske ip-adresser på det sosiale nettstedet.

Se «King Rat» på YouTube (VG nett er ikke ansvarlige for eksterne nettsider)

Heath Ledger har også tidligere regissert musikkvideoer. Og tok i 2007 initiativet til dannelsen av plateselskapet Massiv Music. Under filmfestivalen i Venezia fortalte også Ledger om muligheten for at han skulle regissere en dokumentarfilm om den avdøde artisten Nick Drake.

Her kan du se musikkvideoen på YouTube (VG Nett tar ikke ansvar for eksterne lenker)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys