Hovedinnhold

Bygdegutten Daniel ble trendy prinsessegemal

FRA FOLKELIG TIL FIFFEN: Skyggelue, t-skjorte og dongeri har vært kjennemerket til Daniel Westling. Til høyre den nyforlovede gemalen i sin nye stil: vannkjemmet hår og med finstasen på. Foto: AFTONBLADET
FRA FOLKELIG TIL FIFFEN: Skyggelue, t-skjorte og dongeri har vært kjennemerket til Daniel Westling. Til høyre den nyforlovede gemalen i sin nye stil: vannkjemmet hår og med finstasen på. Foto: AFTONBLADET
OCKELBO (VG) Skyggelue, t-skjorte og bustete sveis er byttet ut med dress og vannkjemmet hår.

Denne saken handler om:

Forlovelsesbildene som har gått verden rundt de siste dagene viser en radikalt forandret Daniel Westling (35). Inntil nylig var dress og slips et fremmedord for bygdegutten fra Ockelbo, to timers kjøring nord for Stockholm.

- Han så litt annerledes ut da han gikk her på skolen. Da bar han nok mer preg av å være opptatt av sport, sier administrasjonsassistent Maria Nordell og vaktmester Andreas Björnberg på Perslundaskolan til VG. Dette er den eneste skolen i Ockelbo.

I godt selskap

Etter at han flyttet fra hjemstedet, har han bygget opp sitt eget treningsstudio i Stockholm med en meget prominent kundeliste. Det var her han traff prinsesse Victoria (31) for første gang i 2001. Siden den gang har han skapt seg et nettverk av milliardærer, finanskonger og kjendiser.

Les også:Kronprinsesse Victoria: Jeg er gjennomlykkelig

- Når man er personlig trener møter man mange mennesker i våre kretser. Han bygde opp et sterkt nettverk på den tiden, sier forretningsmannen Johan Ericsson til Aftonbladet. Han trente med Westling en årrekke.

Ordfører Magnus Jonsson understreker overfor VG at prinsessens utkårede fremdeles er en gutt fra Ockelbo.

Lover ro og fred

- Han har nok forandret seg litt, men for oss som har vært sambygdinger er han den samme. Vi er glade for at han har satt kommunen vår på kartet, men har foreløpig ingen planer om egen flaggdag, sier Jonsson.

Les også:- En seier for kjærligheten

Han lover at Westling fortsatt skal få tilbringe tid i hjembyen sammen med prinsessen uten at det blir oppstyr. Siden duoen ble «hemmelige» kjærester i 2002, har de svermet på hans gamle hjemsted en rekke ganger.

- Her får kongelige gå i fred, her får de være seg selv, sier ordføreren.

Måtte forbedre seg

Svenske medier har flere ganger hevdet at forlovelsen har drøyd så lenge fordi kongen og dronningen har vært skeptiske. Blant annet til hans lave utdanning og mangelfulle språkkunnskaper, men dette har 35-åringen jobbet med den siste tiden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys