Hovedinnhold

- «Furubord» er en hedersbetegnelse

Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret. Foto: Magnar Kirknes, VG
Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret. Foto: Magnar Kirknes, VG
(VG Nett) Erlend Loe har fått en hedersbetegnelse, mener norske trendeksperter.

Denne saken handler om:

I sitt leserinnlegg i dagens utgave av Dagbladet kaller Ari Behn sin forfatterkollega Erlend Loe for et furubord:

«Konform på samme måte som den største sosialdemokratiske industrigiganten vi har: møbelkjeden IKEA. Erlend Loe er et furubord i norske hjem. Enkel å montere. Slitesterk og ubehjelpelig firkantet i formen.»

DETTE ER SAKEN:Behn til angrep på Loe

Leserinnlegget var et svar på et innlegg Erlend Loe skrev i sin blogg(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider) om Ari Behns opptreden i programmet til Fredrik Skavlan på svensk fjernsyn for en uke siden.

- Furu er traust og veldig norsk, og i norsk sammenheng er furu en hedersbetegnelse. Erlend Loe behøver slett ikke å føle seg fornærmet over å bli kalt et furumøbel, sier Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret til VG Nett.

Leserne diskuterer:«Dette begynner å ta av...»Hva mener du? Diskutér her!

Samtidig som Øye sier at furuinnredning kan se ut til å være på vei inn igjen, synes han ikke at furubetegnelsen helt passende for Loe.

- Han er langt mer nyskapende enn som så, sier Øye, og innrømmer at han er stor fan av Erlend Loes forfatterskap, og har lest alle bøkene hans - til og med barnebøkene om truckføreren Kurt.

Les også:Ari Behn til VG Nett: - Jeg er godt i gang med å røyke ut mine mange motstandere

Fra hat til trend

Øye får støtte av trendeksperter som i lørdagens VG erklærte at furumøbler er på full fart inn i interiørbildet igjen, tresorten er i ferd med å bli hot for de mest innovative.

- I år vil det gi økt status å leve et enkelt liv, å ha en tradisjonell livsstil. Alt som plasseres i hjemmet har sterk symboleffekt, og nå er det status å kjøpe produkter som varer lenge og er fornuftige, sier Anna Gilpin, rådgiver i trend og innovasjonsbyrået Bengal AS.

Charles Michelson, kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge. Foto: Ikea
Charles Michelson, kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge. Foto: Ikea

- Høyaktuelt

Etter å ha kikket på Ari Behns leserinnlegg, antyder Ikea Norge at det er forfatteren av innlegget som er i utakt med tiden:

- Furu er høyaktuelt i den skandinaviske trenden og monteringsvennlige produkter ligger nært Ikeas hjerte. Slik karakteristikken høres ut, kunne det vært en av våre produkter, sier Charles Michelson, kommunikasjonsrådgiver i Ikea Norge.

Les også:Unni Lindell og Anne B. Ragde: - Morsom action!

Bjørn-Erik Øye ved Prognosesenteret synes ordskiftet mellom Ari Behn og Erlend Loe er artig.

- Men det er morsomt når to kulturpersoner barker sammen på denne måten, det er noe vi har for lite av i Norge. Ari Behn skal i så måte ha all ære for at han griper til sverdet og spissformulerer seg på denne måten, bare man ikke tar det for alvorlig, sier Øye.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys