Hovedinnhold

«Ylvis» går verden rundt - igjen

Bård Ylvisåker: - Hemmeligheten er å bli over 30

SKRIVES OM: Flere internasjonale nettsteder har fanget opp Bård og Vegard Ylvisåkers siste låt. Foto: FAKSIMILE / VGTV
SKRIVES OM: Flere internasjonale nettsteder har fanget opp Bård og Vegard Ylvisåkers siste låt. Foto: FAKSIMILE / VGTV
Brødrene Ylvisåkers siste musikkvideo får internasjonal oppmerksomhet.

Etter premieren på VGTV tirsdag har verden etter hvert fått øynene opp for videoen «The Fox», som Vegard og Bård Ylvisåker har laget sammen med blant andre stjerneprodusentene i Stargate.

Torsdag skrev flere store, internasjonale nettsteder om videoen. Blant annet ligger en omtale av komikerduoens siste sprell øverst blant Gawkers «Top Stories», med tittelen «To fyrer du ikke har hørt om slapp akkurat årets sommerlåt».

Gawker er en blogg som for et drøyt år siden hadde over 30 millioner unike brukere i måneden.

Entertainment Weekly har også fått med seg at ingen vet hva reven sier, og går så langt som å introdusere den norske humoren som «den nye Harlem Shake» etter nettfenomenet som spredte seg som en farsott tidligere i år.

Bård Ylvisåker har følgende kommentar:

- Haha, folk har jo en tendens til å ville kalle det mye rart og noen ny Harlem Shake er det nok ikke, men det er jo kult når ting begynner å bevege seg. Det er ganske lenge siden vi begynte å jobbe med denne idéen og man blir til slutt ganske sveiseblind og usikker på hva man holder på med. Derfor er det jo ekstra gøy når det viser seg at folk vil se på det vi har laget.

New York Magazines side Vulture.com har også skrevet om «The Fox», og kaller den nær den rareste sangen noen sinne.

Også MSN-siden MSN Now skriver om de norske brødrene.

Flere av sidene kaller Ylvis den norske versjonen av Lonely Island, som gjør humoristiske musikkvideoer med store Hollywood-stjerner.

Alle sidene viser til YouTube-videoen, som foreløpig har fått drøyt 300.000 treff.

Selve programmet var imidlertid ikke en like stor suksess i fjor høst. Premieren ble sett av over 100.000 færre enn året før, og i sterk konkurranse med seermagneten «Farmen» på søndager gikk det tråere for humorduoen enn den bejublede første høsten.

Det er imidlertid ikke første gang brødrene Ylvisåkers videoer får internasjonal oppmerksomhet. Både den talestyrte heisen, et konsept som ble gjort til «I kveld med Ylvis» i fjor, og musikkvideoen «Work It» har blitt plukket opp av store nettsteder i utlandet.

- Hva er hemmeligheten bak den internasjonale oppmerksomheten?

- Hemmeligheten er å bli over 30. Da er man ikke så bekymret for hva man gjør lenger. Da tenker man at det viktigste er å gjøre noe som man selv synes er gøy og så får det gå som det går. Og da tør man kanskje å skusle bort en sjanse til å lage låt med Stargate på en dum idé om hva reven sier, sier yngstebror Ylvisåker.

- Hvilke tilbakemeldinger får dere personlig?

- Nå om dagen er vi på kontoret 24 timer i døgnet. Vi møter i grunnen ikke andre mennesker enn dem som har vært med på prosjektet, så det går mest i en slags saklig debrief. Det høres kanskje ikke så rock-n-roll ut, men hovedfokuset vårt akkurat nå er at vi tross alt har premiere på talkshowet på tirsdag. Det blir vel kanskje mer anledning til å feire tirsdag kveld, svarer han.

- Hvor mye av æren har Stargate for at videoen nå får internasjonal oppmerksomhet?

- Mye. Denne sangen og videoen hadde ikke blitt til dersom ikke alle involverte hadde vært med. Uten Stargate hadde det blitt en helt annen låt, uten Ole Martin Hafsmo hadde det blitt en helt annen video og uten oss og tekstforfatter Christian Løchstøer hadde det nok ikke handlet om en rev. Men det er klart at det er Stargate som har sterkest CV her og for dem er jo denne typen oppmerksomhet hverdagskost, svarer Bård Ylvisåker.

Også TVNorge er begeistret.

- Jeg synes det er fantastisk. Vi er selvfølgelig stolte. Det er utrolig moro at de får så mye oppmerksomhet. Jeg gleder meg til premieren 10. september, og ikke minst gleder jeg meg til å se hva Calle Hellevang-Larsen finner på denne gangen, sier programsjef Eivind Landsverk i TVNorge.Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV