Hovedinnhold

«Homeland»-stjerne blir årets Nobelvert

POPULÆR: Claire Danes spiller hovedrollen i TV-serien «Homeland». I desember skal hun også lede Nobelkonserten. Foto: Getty Images/ All Over Press
POPULÆR: Claire Danes spiller hovedrollen i TV-serien «Homeland». I desember skal hun også lede Nobelkonserten. Foto: Getty Images/ All Over Press
Claire Danes (34) har fått det ærefulle oppdraget med å lede årets Nobelkonsert.

Denne saken handler om:

I år som i fjor er det en svært profilert kvinnelig skuespiller som skal lede Nobelpris-konserten onsdag 11. desember.

Claire Danes overtar stafettpinnen etter Sarah Jessica Parker, som ledet konserten sammen med Gerard Butler i fjor. Danes er klar for noen hektiske desemberdager i Oslo.

Geir Lundestad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt, er svært fornøyd med signeringen av Claire Danes.

- Det er jo et kjempeflott og veldig aktuelt navn, vi er glad for å ha henne med oss. Hun er både en seriøs og en populær profil, sier Lundestad.

Han ramser opp flere filmer han har sett med Claire Danes.

- Hun spilte jo datteren i «The Hours» blant annet, og i den filmen var også Julianne Moore med, som også har vært Nobel-vertinne, sier Lundestad som ikke utelukker at Danes kan få en profilert mann eller kvinne ved sin side som vert.

Debuterte på TV som 13-åring

Claire Danes er en av de siste årenes mest omtalte skuespillere, etter å ha spilt hovedrollen som CIA-agenten Carrie Matheson i den populære TV-serien «Homeland», som nå er inne i sin tredje sesong.

PAR I HJERTER: Claire Danes og den britiske skuespilleren Hugh Dancy. Foto: Pa Photos
PAR I HJERTER: Claire Danes og den britiske skuespilleren Hugh Dancy. Foto: Pa Photos

Danes er en ekte newyorker og vokste opp på Manhattan i en øvre middelklassefamilie. Hun debuterte som skuespiller på TV allerede som 13-åring med en gjesteopptreden i «Lov og rett i LA».

Mange som ble voksne på 90-tallet vil huske henne fra TV-serien «My So-Called Life», hvor hun spilte mot en annen «norgesvenn», Jared Leto.

Den største rollen på filmlerretet så langt var utvilsomt med kjempehiten «Romeo og Julie», hvor hun spilte Julie mot selveste Leonardo DiCaprio. Danes har også spilt på Broadway, i 2007 gjorde hun rollen som Eliza Doolittle i «Pygmalion» på American Airlines Theatre.

34-åringen har vunnet Golden Globe fire ganger, og Primetime Emmy tre ganger. Claire Danes traff den britiske skuespilleren Hugh Dancy på filmsettet til «Evening» i Rhode Island i 2007.

Desember i fjor ble paret foreldre til gutten Cyrus - som fyller ett år 12. desember, mens mamma er i Oslo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys