Hovedinnhold

Her er «Homeland»-stjernen på plass i Oslo

OSLO: Claire Danes forlot hotellet The Thief på Aker Brygge i Oslo mandag ettermiddag, uten å snakke med pressen. Foto: Siri Pallesen
OSLO: Claire Danes forlot hotellet The Thief på Aker Brygge i Oslo mandag ettermiddag, uten å snakke med pressen. Foto: Siri Pallesen
Claire Danes (34) skal lede årets Nobelpris-konsert onsdag kveld i Oslo Spektrum. Allerede nå er «Hollywood»-stjernen på plass.

Denne saken handler om:

Tips oss

Claire Danes overtar stafettpinnen etter Sarah Jessica Parker, som ledet konserten sammen med Gerard Butler i fjor.

Mandag var Danes allerede på plass i hovedstaden, og innlosjert på det eksklusive hotellet The Thief, som ligger på Tjuvholmen.

Hun ankom byen i dag morges, og mandag ettermiddag forlot hun hotellet. Ikledd boblejakke fra det norske merket Fleisher Coutur og hvit lue forsvant hun raskt inn i en ventende bil, uten å snakke med den ventende pressen.

Litt senere kom hun ut igjen og var litt mer talefør.

- Jeg er veldig glad for å være her.

- Hvilke forventninger har du til Nobel-konserten?

- Jeg er ikke sikker. Jeg kommer til å oppdage det etter hvert som det utfolder seg.

Hennes kollega Aaron Eckhart var noe mer pratsom enn Danes. Etter å ha vært i Oslo i et par minutter, syntes han allerede landet var vakkert.

- Jeg har akkurat kommet hit. Jeg liker meg godt her. Det er pent her. Jeg elsker været, det er ikke så kaldt som jeg trodde det ville være, sier han til VG.

Eckhart, som blant annet er kjent fra storfilmen Batman: The Dark Knight, var også på vei ut for å oppleve Oslo mandag kveld.

- Jeg skal se byen, og kanskje spise litt god mat. Bare ha det gøy, fortalte han.

- Skal du spise norsk mat?

- Selvfølgelig!

I vinden

Mens Eckhart for tiden jobber med flere filmprosjekter, er Danes en av de siste årenes mest omtalte skuespillere etter å ha spilt hovedrollen som CIA-agenten Carrie Matheson i den populære TV-serien «Homeland», som nå er inne i sin tredje sesong.

Danes er en ekte newyorker, og vokste opp på Manhattan i en øvre middelklassefamilie. Hun debuterte som skuespiller på TV allerede som 13-åring med en gjesteopptreden i «Lov og rett i LA».

Privat er hun gift med skuespiller Hugh Dancy, og paret har ett barn.

PÅ PLASS I NORGE: Claire Danes skal lede årets Nobelkonsert. Foto: Wenn
PÅ PLASS I NORGE: Claire Danes skal lede årets Nobelkonsert. Foto: Wenn

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys