Hovedinnhold

Kritisk til Mette-Marits «overdådige forbruk»

REAGERER PÅ KRONPRINSESSENS KJOLEFORBUK: Redaktøren i det norske magasinet Kapital, Vibeke Holth, reagerer på Mette-Marits overdådige kjoleforbruk. Foto: NTB Scanpix
REAGERER PÅ KRONPRINSESSENS KJOLEFORBUK: Redaktøren i det norske magasinet Kapital, Vibeke Holth, reagerer på Mette-Marits overdådige kjoleforbruk. Foto: NTB Scanpix
Vibeke Holth, redaktør i businessmagasinet Kapital, langer ut mot kronprinsessens forbruk i sosiale medier.

Denne saken handler om:

Det er kronprinsessens kjoleforbruk Holth (39) reagerer på. Og på det sosiale nettstedet Twitter skriver hun i dag en tweet som vekker oppsikt og skaper debatt på det sosiale nettstedet.

«- Er det ikke også noe fryktelig galt et sted når Mette-Marit - som lever på statlige overføringer - bruker titalls millioner på kjoler?».

Dobbeltmoralsk

Holths ytring kom på bakgrunn av intervjuet med kronprinsesse Mette-Marit i Dagbladet Magasinet, hvor kronprinsessen selv sier at det er hennes rolle som sier hvordan hun skal kle seg.

- Når folk bare er opptatt av hvilke kjoler og sko jeg har på meg, er det noe fryktelig galt et sted, sier kronprinsessen til Magasinet.

- Jeg synes det er åpenbart når vi har et monarki i Norge at kronprinsessen må få må få lov til å representere landet sitt i fine kjoler, men det er litt rart når man profilerer seg så sterkt på sitt engasjement for de fattige at man har et slik overdådig forbruk selv, sier Holth til VG.

Redaktøren tror Mette-Marits kjoleforbruk kan virke dobbeltmoralsk.

- Jeg tror det er denne dobbeltmoralen folk reagerer på på Twitter, sier Holth og legger til at hun står for tweeten hun skrev.

Kommunikasjonssjef ved det kongelige slottet, Marianne Hagen vil ikke kommentere saken utdypende.
- Kronprinsessen svarer selv på dette i intervjuet med Dagbladet, sier Hagen til VG.

- Urettferdig

Sjefsredaktør i motebladet Elle, Signy Fardal, er dypt uenig i Holths uttalelser.

- Det er ingenting dobbeltmoralsk ved både å engasjere seg i kampen mot fattigdom og sosial urettferdighet, og likevel kunne representere Norge på en stilfull og elegant måte. Vi kan ikke kreve at en kongelig som ønsker å gjøre noe godt i verden skal slutte å bære flotte kjoler, sier Fardal til VG.

UENIG. Sjefredaktør Signy Fardal i motebladet Elle mener det er helt naturlig at kronprinsessen har en flott garderobe. Foto: FRODE HANSEN
UENIG. Sjefredaktør Signy Fardal i motebladet Elle mener det er helt naturlig at kronprinsessen har en flott garderobe. Foto: FRODE HANSEN

Redaktøren mener det er helt på sin plass at Mette-Marit har en flott garderobe, selv om hun ikke tror kronprinsessens klesbudsjett er på millioner av kroner.

- Egentlig er temaet direkte urettferdig mot Mette Marit, fordi hun gang på gang har vist at hun er tilhenger av gjenbruk, og bruker sine dyreste plagg med ulikt tilbehør og med ulik stil. I tillegg ser vi henne ofte i klær fra kjeder som for eksempel Zara, noe andre prinsesser i Europa høster mye ros for, men aldri Mette-Marit, mener Fardal.

- Det blir helt feil om en kronprinsesse ved alle anledninger skal dukke opp i en kjole som ni av ti norske kvinner har i skapet, sier hun.

minMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold, mener kronprinsessen må tåle at det blir satt fokus på klesvalgene hennes.

- Når Mette-Marit velger de mest luksuriøse designerkjolene i verden, må hun også tåle at hun får oppmerksomhet for det. Kongehuset er representanter for det norske folk, og om kronprinsessen bruker mye penger på eller fungerer som reklameplakat for eksklusiv design angår det oss alle, sier Huanca Vold.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys