Hovedinnhold

Northug-leiren raser mot romanseryktene

BRUDD: Petter Northug og Rachel Nordtømme er ikke lenger et par. Foto: Jørgen Braastad/VG
BRUDD: Petter Northug og Rachel Nordtømme er ikke lenger et par. Foto: Jørgen Braastad/VG
En dag etter bruddet ble kjent, ble Rachel Nordtømme (21) og Petter Northug (25) begge utsatt for nye romanserykter av «God kveld Norge».

Det skjedde uten medvirkning fra hverken Nordtømme eller Northug. Begge sakene ble også avkreftet på trykk av det tidligere kjendisparets påståtte romanser.

Petters pressekontakt, Otto Ulseth, mener programmet graver sin egen journalistiske grav ved å publisere slike saker.

NORTHUGS PRESSETALSMANN: Otto Ulseth. Foto: Scanpix
NORTHUGS PRESSETALSMANN: Otto Ulseth. Foto: Scanpix

- Finnes grenser

- Det finnes grenser for hvem Petter skal la seg injuriere av, og den grensen går nok ved «God kveld Norge» som vi ikke regner som en journalistisk aktør. Vi kommer ikke til å gå videre med det her, for som sagt: Vi må ta sakene for hva de er, og det er ikke journalistikk. Jeg skjønner ikke hva de holder på med, sier Ulseth til VG.

Han mener Petter ikke har tatt seg nær av sakene som i dag har stått på trykk.

- Nei, det har han ikke, sier han.

Rachel Nordtømme, som kommer fra Steinkjer, befinner seg for tiden i Maspalomas på Gran Canaria på treningsleir med «Steinkjer Friidrettsklubb». VG prøvde gjentatte ganger å komme i kontakt med 21-åringen, uten hell. Rachels pappa, Geir Nordtømme, forteller til VG at familien ikke lar seg plage av omtalen av datteren.

BLOGGSJEF: Rafiq Charania. Foto: Roger Neumann/VG
BLOGGSJEF: Rafiq Charania. Foto: Roger Neumann/VG

Bekymring

- Vi har ikke sett sakene som har stått på trykk, og heller ikke kommentarene på bloggen hennes. Vi holder oss unna. Nå har vi påskeferie, og skal slappe av med en god middag. Rachel er i Spania og fokuserer på treningen, sier Rachels pappa på telefon til VG.

Samme dag som bruddet ble kjent hadde Rachel fått over 500 kommentarer på bloggen og over 36596 unike brukere besøkte bloggen hennes. Det var en fordobling av besøkende fra dagen før. Kommentarene på bloggen gikk både på rykter rundt Petter og Rachels privatliv. Daglig leder i blogg.no, Rafiq Charania, prøvde i hele går å komme i kontakt med 21-åringen.

- Alle har mulighet til å legge inn en funksjon slik at de må godkjenne kommentarene på bloggen sin, i tillegg til å legge inn ordfiltrering og sperring av enkelte IP-adresser, noe Rachel ikke har gjort. Vi som driver blogg.no har mulighet til å gå inn å slette og redigere kommentarer, men i utgangspunktet er bloggeren redaktør for sin egen side, mener han.

Han uttrykker nå bekymring for toppbloggeren.

- Så lenge det ikke handler om lovbrudd og kraftige injurier, er det vanskelig for oss å gripe inn når vi ser ut at hun har aktivitet på bloggen sin og dermed skal ha en oversikt over hva som legges ut. I utgangspunktet er det sunt for bloggere å ha en jevn flyt av kommentarer, men vi bryr oss om Rachel og er helt klart bekymret, sier han.

REDAKTØR OG KJENDISEKSPERT: Celine I. Aagard. Foto: Magnar Kirknes/VG
REDAKTØR OG KJENDISEKSPERT: Celine I. Aagard. Foto: Magnar Kirknes/VG

TV 2 tar ikke selvkritikk

Reportasjeleder i God kveld Norge, Tina Falster, mener God kveld Norge ikke har gjort noe galt ved å trykke sakene.

- Som VG selv skrev i sin artikkel, så har bruddet mellom Rachel og Petter vært kjent en god stund. Dette har alle redaksjoner vært klar over. Siden ski VM har begge parter levd hvert sitt liv og det har derfor oppstått rykter, mener hun.

- Både Ulseth, Northug og de det handler om har fått mulighet til å kommentere, avkrefte eller bekrefte. Dette kommer også tydelig frem i artiklene.

Ifølge MAG-redaktør og kjendisekspert, Celine I. Aagard, har Nordtømme ingenting å frykte nå som hun er singel.

Sexsymbol

- Rachel har både utseendet og en kropp som norske kvinner og menn drømmer om. Dessuten er hun et godt forbilde med en god stilsans, og er uten tvil en av de hotteste kjendiskvinnene akkurat nå, mener Aagard.

Hun har også stor sans for Northug.

- Petter er allerede folkehelt, sjarmør og sexsymbol. Trønderen har humor som få, er passe frekk og har en karakter du ikke finner i andre idrettsstjerner her til lands. Det blir ikke kjedelig å være sammen med Petter, og frierbrev har han allerede flere av i skuffen, mener hun.

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys