Hovedinnhold

Slutt mellom Petter Northug og Rachel Nordtømme

BRUDD: Her spiser Petter middag sammen med kjæresten Rachel Nordtømme i Las Vegas i fjor sommer. Foto: Jørgen Braastad / VG
BRUDD: Her spiser Petter middag sammen med kjæresten Rachel Nordtømme i Las Vegas i fjor sommer. Foto: Jørgen Braastad / VG
(VG Nett) Petter Northug (25) og Rachel Nordtømme (21) ble konfrontert med bruddrykter under hele ski-VM. Nå har superparet gått hver til sitt.

Det bekrefter kilder overfor VG.

Paret - som ble sammen sommeren 2008 - skal ha gjort det slutt i begynnelsen av mars.

VG var mandag ettermiddag i kontakt med Northugs pressekontakt Otto Ulseth. Han presiserte først overfor VG at Northug aldri har snakket om privatlivet sitt i offentligheten.

Etter Ulseth hadde tatt en telefon til skifantomet, fikk han beskjed om å videreformidle følgende beskjed:

- Petter sier at han heller ikke i denne saken har noen kommentar, sier Ulseth til VG.

Respekt

VG har den siste uken vært i kontakt med flere personer rundt Petter Northug, som forteller at Northug og Nordtømme ikke har vært kjærester på lang stund.

VG sitter også på informasjon hvor skifantomet selv betegner seg selv som «singel». Men til tross for at de to ikke lenger er et par, skal det være god tone mellom dem. I Northugs bok, «Gull og grønne svensker», som ble utgitt på fredag, omtaler han eks-kjæresten med respekt.

- Jeg støtter Rachel fullt ut i hennes valg om å bygge en egen karriere. Ikke det at jeg har hatt noe valg. Rachel har gått sine egne veier, skriver Northug i boka.

Bruddrykter

Bruddryktene startet å gå for alvor i forkant av ski-VM i mars, og forfulgte både Nordtømme og Northug gjennom hele mesterskapet. I den nyutgitte boka forteller han at styret rundt ski-VM var noe de på forhånd avtalte at Petter ikke skulle kommentere under mesterskapet.

- Det ble umulig for meg å ta stilling, vi ble rett og slett enige om at jeg skulle slippe å forholde meg til det, sier han.

Nordtømme har slått seg opp stort etter at hun ble sammen med Northug: Blant annet har hun jobbet som TV2 «Senkvelds» VM-reporter og vært reklame-modell for klokkekjeden Mango - hvor hun gikk i fotsporene til Tone Damli Aaberge og Jenny Skavlan.

Vil ikke kommentere

Sist gang hun ble konfrontert med bruddryktene, var da hun ble kåret til «Årets kjendisblogger» under Vixen Blogawards i Oslo.
Nordtømme, som er en av landets største friidrettstalenter, befinner seg nå på Gran Canaria på treningssamling.

Ifølge hennes egen blogg skal alt stå bra til med den nysingle Steinkjer-jenta.

- Mellom øktene gjør vi det andre gjør når de er i syden. Vi lader batteriene med masse mat, soling, bading og lek, skrev hun i går.

Det har foreløpig ikke lyktes VG Nett å komme i kontakt med Rachel Nordtømme.

Les flere saker på vg.no/rampelys .

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys