Hovedinnhold

«Sex og singelliv»-stjernens sminkør tatt for tyveri

Skal ha blitt avslørt av butikkdetektiv

(VG Nett) Kvelden før la hun sminken på verdensstjernen. Dagen etter ble hun tatt for tyveri.

Denne saken handler om:

Tips oss

Onsdag formiddag ble en kvinne i reisefølget til Nobel-vertinne og «Sex og singelliv»-stjernen Sarah Jessica Parker tatt med et par dyre solbriller i vesken.

Det skal ha vært en av butikkens egne sikkerhetsansatte som oppdaget tyveriet i avgangshallen på Gardermoen.

Hendelsen har skapt stor oppmerksomhet. Etter at VG som første medium meldte om tyveriet i dag, har også det kjente amerikanske kjendisnettstedet TMZ slått opp saken.

BAKGRUNN: Sarah Jessica Parkers reisefølge stoppet på Gardermoen - bøtelagt for nasking

Innleid make-up artist

TMZ melder imidlertid at det var en ansatt i det norske Nobel-systemet som ble tatt. Dette avkrefter presseansvarlig for Nobels Fredspriskonsert, Dag Hvaring, overfor VG.

- Kvinnen har ingen ansettelsesforhold eller kontakt med Nobelkonserten. Hun er en freelance make-up artist som har en kontrakt med et byrå i Los Angeles, som er spesialisert på å formidle denne kompetansen, sier Hvaring.

- Var det denne sminkøren som la sminken på Sara Jessica Parker under Norges-oppholdet?

- Ja, det var derfor hun var med, svarer Hvaring.

Politiet bekrefter hendelsesforløpet.

- Jeg har skrevet ut et forelegg på bakgrunn av en anmeldelse. Boten er på 8000 kroner, sier Jon Letnes, politiadvokat i Romerike politidistrikt, til VG.

Har du tips eller bilder? Kontakt VG Netts journalister her 

Butikkdetektiv

- Politi eller sikkerhetsvakter kom og ba kvinnen vise innholdet i vesken sin. De dro så opp et par solbriller, sier et øyenvitne som så opptrinnet.

Jon Letnes bekrefter at det var Travel Retail Norway (TRN), kjeden som eier og opererer flere av butikkene som ligger i avgangshallen, som leverte anmeldelsen.

Saken fortsetter under bildet

SELGER LUKSUSVARER: Dette er butikken hvor en kvinne i Sara Jessica Parkers reisefølge skal ha stjålet dyre solbriller. Butikken ligger i avgangshallen på Oslo Airport Gardermoen. Foto: Trond Solberg
SELGER LUKSUSVARER: Dette er butikken hvor en kvinne i Sara Jessica Parkers reisefølge skal ha stjålet dyre solbriller. Butikken ligger i avgangshallen på Oslo Airport Gardermoen. Foto: Trond Solberg

Blant disse er butikken Travel Value Fashion som blant annet selger solbriller fra dyre merker som Gucci og Dolce & Gabbana.

- Tyveriet ble oppdaget av vedkommende butikkjede som anmeldte det, sier han.

En kilde opplyser til VG at det var en av kjedens eget sikkerhetspersonell, en sivilkledd butikkdetektiv, som skal ha avdekket tyveriet i Travel Store.

READ IN ENGLISH:  Sarah Jessica Parker's entourage halted at airport - woman fined for petty theft

- Holder lav profil

Administrerende direktør i butikkjeden TRN, Håkon Fjeld-Hansen, vil ikke kommentere tyveriet eller opplysningene om at vedkommende skal ha blitt avslørt av en butikkdetektiv.

- Det er riktig at vi har en sikkerhetsavdeling som gjør en god innsats for oss, og som avdekker svinn og folk som stjeler. Mer enn det ønsker jeg ikke å si. Vi ønsker å holde en lav profil når det gjelder tyverier som angår oss. Vi anser ikke det som en mediesak, men det som er viktig for meg å presisere, er at det ikke var Sarah Jessica Parker som ble tatt for tyveri, sier Fjeld-Hansen til VG.

BILDESPESIAL: SE ALLE BILDENE FRA NOBEL-KONSERTEN

Forsinket fly

Flyavgangen til New York ble nesten en time forsinket, angivelig som følge av episoden.

Flyet som opprinnelig skulle gå til New York klokken 11.15, dro ikke avgårde før klokken 12.10.

Saken fortsetter under bildet

SMINKET PÅ SCENEN: Skuespiller og programleder Sarah Jessica Parker på scenen under Nobelkonserten i Oslo spektrum tirsdag. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
SMINKET PÅ SCENEN: Skuespiller og programleder Sarah Jessica Parker på scenen under Nobelkonserten i Oslo spektrum tirsdag. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix

Et øyenvitne til hendelsen sier til VG Nett at flykapteinen etter hvert kom ut i hallen for å høre hva som forsinket flyet.
- Han lurte på hva som skjedde, sier vitnet til VG Nett.

Verdensstjernen skal selv ha engasjert seg da kvinnen ble stoppet.

- Sarah Jessica Parker gjentok flere ganger på vegne av den andre kvinnen at dette måtte være en misforståelse, legger øyenvitnet til.

VGTV: Parker snudde da hun så journalistene

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys