Hovedinnhold

Dette er årets «Farmen»-deltagere

VG har møtt de 14 konkurrentene før de flyttet inn på gården

MED PÅ «FARMEN»: Jon Lundemoen, Kristina Myrseth og Tov Gunnar Trahaug Sollid skal alle være med på å kjempe på gården i Valdres. Foto: Krister Sørbø / VG
MED PÅ «FARMEN»: Jon Lundemoen, Kristina Myrseth og Tov Gunnar Trahaug Sollid skal alle være med på å kjempe på gården i Valdres. Foto: Krister Sørbø / VG
VALDRES ( VG Nett) I dag isoleres fjorten deltagere på en gård i Valdres for å kjempe om tilværelsen. Senere i høst går startskuddet for den åttende «Farmen»-sesongen på TV 2.

Denne saken handler om:

VG har møtt alle årets deltagere før de sjekket inn på gården og fikk treffe hverandre for første gang. I år er det ingen relasjoner mellom deltagerne, men én ting har alle til felles: De ser på seg selv som ledertyper og vil alle ha rollen som storbonde.

Les mer om alle deltagerne nedover i saken.

Dermed er det duket for en «Farmen»-sesong med høy temperatur, lover Gaute Grøtta Grav, som skal lede programmet for femte gang på rad.

- Vi har funnet en gjeng med utrolig mange forskjellige personligheter. Nå gleder vi oss bare til å få dem installert på gården, sier han til VG.

I dagens papirutgave av VG han du lese mer om kristne Andreas Nørstrud, som blant annet kommer til å si klart ifra dersom jentene viser for mye hud på gården.

DETTE ER ALLE ÅRETS «FARMEN»-DELTAGERE:

Andreas Nørstrud. Foto: Krister Sørbø / VG
Andreas Nørstrud. Foto: Krister Sørbø / VG

Andreas Nørstrud (27), Tuddal
Selvstendig næringsdrivende og driver småbruk
- Jeg synes det blir veldig spennende å reise tilbake i tid med «Farmen», og håper deltagerne vil bruke litt tid på å reflektere over om samfunnet egentlig er bedre i dag.

STYRKER: Jeg har jo en viss peiling på gårdsdrift ettersom jeg har leid et småbruk i to år. Dessuten kan jeg være flink til å delegere oppgaver, og det er ikke meg imot å ta rollen som storbonde.

SVAKHETER: Jeg går på en diett med veldig mye animalsk fett og lite karbohydrater, så hvis jeg må legge om kosten min får jeg et stort problem. Masse havregrøt er uaktuelt, da kommer jeg til å gjøre alt jeg kan for at vi skal få tak i kjøtt.

Ann-Kristin Barikmo. Foto: Krister Sørbø / VG
Ann-Kristin Barikmo. Foto: Krister Sørbø / VG

Ann-Kristin Barikmo (50), Lillehammer
Kokk
- Jeg gleder meg masse til å flytte inn på gården og være med på «Farmen». Jeg meldte meg på fordi det er en fantastisk mulighet som man bare får én gang, og ble vel sikkert plukket ut fordi jeg var så direkte på castingintervjuet. Det er nok ikke mange andre som sa de gjerne skulle hatt med sexleketøy inn på «Farmen»!

STYRKER: Jeg er tilpasningsdyktig og sterk. Som kokk tror jeg også at jeg kan lage litt mer spennende og bedre mat enn det de har gjort tidligere.

SVAKHETER: Noen kan nok ha problemer med at jeg alltid er veldig direkte. Jeg sier ting rett fram, og det faller jo ikke alltid i god jord.

Cecilie Holm. Foto: Krister Sørbø / VG
Cecilie Holm. Foto: Krister Sørbø / VG

Cecilie Holm (24), Sortland (bor i Oslo)
Sykepleier
- Jeg er med for opplevelsen og erfaringen. Det er alltid gøy å bli kjent med nye mennesker og utfordre seg selv, så jeg gleder meg til å reise fra bylivet en liten periode.

STYRKER: Jeg er omgjengelig og anser meg selv som en menneskekjenner. Folk vil nok ha lett for å betro seg til meg, og det tror jeg kan være en styrke.

SVAKHETER: Jeg er veldig spent på hvordan jeg takler det hvis vi får lite mat, og ikke minst hygieneutfordringene. Dessuten vil jeg ha vanskeligheter med å spille et kynisk spill hvor jeg må dolke folk i ryggen.

Dag Egil Rugås. Foto: Krister Sørbø / VG
Dag Egil Rugås. Foto: Krister Sørbø / VG

Dag Egil Rugås (47, Fauske
Driver sveiseverksted
- Det var min eldste datter som meldte meg på fordi hun mener jeg har snakket veldig mye om at jeg kunne gjort det bedre enn alle de tidligere vinnerne. Og det er jeg vel enig i, så det gleder jeg meg til å bevise. Jeg kommer nok ikke til å bli en etterdilter.

STYRKE: -Jeg er flink til å lede arbeid og skal nok fint klare å leve såpass tett på andre mennesker inne på gården. Jeg mener selv jeg er bedre enn alle de tidligere vinnerne.

SVAKHET: - Det blir en stor utfordring å være så lenge hjemmefra. Dessuten kan jeg ikke noe om gårdsdrift, så det er jo en klar svakhet. Jeg har dessuten mange kontroversielle meninger som nok kan utvikle seg til konflikter. Jeg anser for eksempel matlaging og vasking som kvinnfolkarbeid, så det har jeg ikke tenkt til å være med på.

Tov Gunnar Trahaug Sollid. Foto: Krister Sørbø / VG
Tov Gunnar Trahaug Sollid. Foto: Krister Sørbø / VG

Tov Gunnar Trahaug Sollid (31), Telemark
Ingeniør / tømrer
- Jeg meldte meg på fordi jeg har lyst til å vinne selvfølgelig. I tillegg er jegvant med gårdsdrift slik det gjøres i dag, men jeg vil gjerne lære mer om hvordan de gjorde det for hundre år siden.

STYRKER: Jeg er en allsidig kar som er vant med tungt fysisk arbeid. Dessuten ser jeg på meg selv som en leder, for det er jeg hver dag på jobb. Jeg har heller ikke noe imot å spille spillet hvis det er det som skal til for å komme meg til finalen.

SVAKHETER: Jeg kan ikke komme på noen på stående fot, men noe dukker sikkert opp underveis.

Elin Jeanette Christiansen. Foto: Krister Sørbø / VG
Elin Jeanette Christiansen. Foto: Krister Sørbø / VG

Elin Jeanette Christiansen (30), Notodden
Spinninginstruktør og hjelpepleier
- Jeg har alltid sett på Farmen, og tror det er et konsept som kan gi meg en skikkelig utfordring. Både det med å drive gård og å bo så tett på andre mennesker, så det ser jeg fram til.

STYRKER: Fysikken min er en klar fordel. Jeg er vant til en aktiv hverdag med mye trening, og jeg er både sterk og utholdende.

SVAKHETER: Det kommer til å bli veldig vanskelig å være så lenge borte fra den syv år gamle datteren min. Det gruer jeg meg fryktelig til.

Ingvild Thygesen. Foto: Krister Sørbø / VG
Ingvild Thygesen. Foto: Krister Sørbø / VG

Ingvild Thygesen (19), Skare
Nettopp ferdig med videregående skole, har vært aktiv langrennsløper
- Det var egentlig søsteren min som meldte meg på for moro skyld, men så ble det jo litt mer seriøst når jeg ble bedt om å komme på intervju. Og når det først hadde kommet så langt, tenkte jeg at det kunne være en morsom utfordring.

STYRKER: Jeg er jo sikkert yngre enn de fleste andre på gården, men det tror jeg også kan være en fordel. Jeg er nesten alltid positiv og lett å være sammen med, også har jeg jo en idrettsbakgrunn som gjør at jeg har god fysikk.

SVAKHETER: Ettersom mange av de andre deltagerne kommer til å ha langt mer livserfaring enn meg, er jo det en fordel for dem. De har nok kunnskap om en del ting jeg ikke vet så mye om.

Marianne Otterlei. Foto: Krister Sørbø / VG
Marianne Otterlei. Foto: Krister Sørbø / VG

Marianne Otterlei (23), Fjørtoft (bor i Molde)
Sykepleier
- Jeg ser først og fremst på Farmen som en mulighet til å utfordre meg selv både psykisk og fysisk. Jeg er spent på hvordan jeg kommer til å takle lite mat og det å omgås andre mennesker hele tiden, så det kommer til å bli en stor og spennende utfordring.

STYRKER: Jeg er ganske fysisk sterk, i tillegg til at jeg er omgjengelig. Jeg hater å krangle, så jeg vil nok heller få rollen som fredsmekler på gården.

SVAKHETER: Jeg blir fryktelig sint på meg selv når jeg ikke får til ting, så det kan nok bli noen tunge stunder hvis det skjer.

Endre Aabrekk. Foto: Krister Sørbø / VG
Endre Aabrekk. Foto: Krister Sørbø / VG

Endre Aabrekk (26), Oslo
Sykepleierstudent
- Farmen er et konsept som passer meg perfekt. Jeg vil gjerne utfordre meg selv fysisk og være litt skikkelig mann, så realityserier som «Paradise Hotel» hadde for eksempel ikke funket for meg. Men jeg ville ha en utfordring, og derfor ble det «Farmen».

STYRKER: Jeg er flink til å ordlegge meg og kommer som regel godt overens med andre. Jeg kommer til å unngå konflikter så langt det går, men hvis vi blir uenige skal jeg nok klare å stå på mitt uten å tråkke på noens tær.

SVAKHETER: Jeg er veldig spent på hvordan kroppen min takler å få mindre mat enn vanlig. Da kan jeg nok fort bli irritabel og si ting jeg kan komme til å angre på og den slags.

Knut Eide Eriksen. Foto: Krister Sørbø / VG
Knut Eide Eriksen. Foto: Krister Sørbø / VG

Knut Eide Eriksen (26), Bergen
Pedagog og student
- For meg handler dette om selvrealisering. Det er et eventyr som jeg sikkert aldri får sjansen til å være med på igjen, så når jeg først hadde kommet med var det ikke snakk om å snu. Samtidig har jeg ingen erfaring med noe som har med gårdsdrift å gjøre, så jeg både gruer og gleder meg til å måtte gjøre ting jeg ikke kan.

STYRKER: Jeg liker å jobbe med mennesker og har brukbar fysikk. Folk kan nok oppfatte meg som kverulerende, men jeg havner sjeldent i store krangler.

SVAKHETER: Jeg kan ikke noe om saging og snekring eller noe annet som har med gårdsarbeid å gjøre. Det kommer til å bli en veldig stor utfordring å mestre alle oppgavene som har med det å gjøre.

Kristina Myrseth. Foto: Krister Sørbø / VG
Kristina Myrseth. Foto: Krister Sørbø / VG

Kristina Myrseth Moe (22), Molde
Studerer markedsføring
- Jeg har ingen erfaring med å bo på gård, men tror det kan bli både lærerikt og tøft å være med på «Farmen». Hver gang jeg har sett på det på TV har jeg drømt om å være med selv, så nå er det endelig min tur!

STYRKER: Jeg har veldig mye viljestyrke og gir ikke opp lett. De som er eldre enn meg kan kanskje undervurdere meg ettersom jeg ikke har noen gårdserfaring, men jeg er både lærevillig og flink til å ta ting på sparket.

SVAKHETER: Mangel på kunnskap om gårdsdrift. Når jeg tenker meg om er det kanskje derfor jeg ble plukket ut til å bli med, det kan jo bli interessant å se hvordan det går.

Joar Søhoel. Foto: Krister Sørbø / VG
Joar Søhoel. Foto: Krister Sørbø / VG

Joar Søhoel (28), Hafslo
Driver restaurant / pub
- Som restaurantsjef har jeg en utrolig stressende hverdag, og jeg meldte meg på «Farmen» rett og slett for å komme meg bort fra hverdagen en stund. Jeg er nok den som gleder seg mest til å slå av mobilen, og jeg ser fram til å legge meg om kvelden og være fysisk utslitt på grunn av hardt arbeid i stedet for psykisk utslitt på grunn av stress.

STYRKER: Jeg er flink til å håndtere mennesker som er krasse, sta og urettferdige. Jeg er dessuten en positiv lederstyrke som kommer til å styrke samholdet.

SVAKHETER: Jeg er vant til at folk slenger med leppa når det går hett for seg på kjøkkenet, så jeg kan fort komme med krasse bemerkninger når jeg er trøtt og sliten. Det kan jo gå hardere inn på hårsåre personer enn det er ment å gjøre.

Ragnild Ouren. Foto: Krister Sørbø / VG
Ragnild Ouren. Foto: Krister Sørbø / VG

Ragnhild Oren (30), Oslo
Politietterforsker
- Det ver en bekjent som meldte meg på, og når jeg ble spurt om jeg ville være med var det nok fordi de ville ha en dame som kunne hamle opp med gutta, ha ha. Men jeg sa først og fremst ja fordi jeg er nysgjerrig på alt som er nytt og glad i nye utfordringer.

STYRKER: Gjennom jobben min er jeg flink til å kommunisere med mange ulike typer mennesker, og det skal jeg nok få prøvd meg på inne på gården.

SVAKHETER: Jeg kommer til å synes det er veldig vanskelig å bli dolket i ryggen. Det blir ikke lett å la være å ta ting personlig.

Jon Lundemoen. Foto: Krister Sørbø / VG
Jon Lundemoen. Foto: Krister Sørbø / VG

Jon Lundemoen (28), Haugesund(bor i Oslo)
Blogger og stylist
- Jeg kommer nok til å møte mange fordommer på «Farmen», for det ser jo ikke akkurat ut som om jeg kan så mye om gårdsdrift. Men jeg er fakisk hestefaglært og har en del kunnskap om dyr som kan bli nyttig, så jeg meldte meg vel egentlig på for å vise folk at man kan ha flere sider.

STYRKER: Jeg er faktisk hestefaglært, så jeg har en del kunnskap om dyr. Jeg tror folk kommer til å undervurdere meg ettersom jeg ikke ser ut som en typisk bonde, men det er jo bare en fordel.

SVAKHETER: Jeg er nok litt godtroende og stoler litt for lett på folk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV