Hovedinnhold

«Halvbroren» solgt til 13 land

(VG Nett) TV-serien basert på den populære og kritikerroste romanen skal vises på amerikansk TV.

Denne saken handler om:

Etter tre dager med intens møtevirksomhet under TV-messen MipCom i Cannes har Halvbroren, basert på den populære og kritikerroste romanen til Lars Saabye Christensen, blitt solgt til 13 land.

Blant de bekreftede landene står den amerikanske kanalen MHz Networks som når 4,9 millioner amerikanere. Innkjøpsdirektør i MHz Networks, Lance Schwulst mener Halvbroren er TV på sitt beste:

- Halvbroren er en sviende, dypt rørende, visuell fest, sier han.

Til Danmark

I tillegg har et 20-talls kanaler tatt med seg serien tilbake til hjemlandet for å vurdere den. Danske DR er en annen kanal som har kjøpt serien.

HALVT DANSK: Lars Saabye Christensen er halvt dansk og har ikke norsk, men dansk, statsborgerskap. Foto: Line Møller, VG
HALVT DANSK: Lars Saabye Christensen er halvt dansk og har ikke norsk, men dansk, statsborgerskap. Foto: Line Møller, VG

- Dette er en usedvanlig gripende og overbevisende ny norsk drama blant de aller beste i den nye bølgen av populære skandinaviske kvalitetsserier, sier Kaare Schmidt, serieindkøber i DR TV Danmark.

Tok 20 år

Sverige, Island, Finland, Irland, Nederland, Kroatia, Serbia og Makedonia er blant de andre landene som allerede har sikret seg visningsretten.

Lars Saabye Christensen brukte over 20 år å skrive boken. Boken utkom høsten 2001 og høstet en rekke priser.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys