Hovedinnhold

Jens Stoltenberg kobler av med Vinni og Amy Winehouse

Statsministeren twitret Spotify-spillelisten sin

GLAD I NORSK MUSIKK: Jens Stoltenberg hører på svært variert musikk, men har flere norske låter på sin spilleliste. Her er han på D.D.E-konsert. Foto: Daniel Sannum Lauten / VG
GLAD I NORSK MUSIKK: Jens Stoltenberg hører på svært variert musikk, men har flere norske låter på sin spilleliste. Her er han på D.D.E-konsert. Foto: Daniel Sannum Lauten / VG
(VG Nett) Når statsminister Jens Stoltenberg (52) skal høre på musikk foretrekker han blant annet hese kvinnestemmer og norske hitlåter.

Denne saken handler om:

Det røper Stoltenberg på sin Twitter-profil. Der har han nemlig lagt ut spillelisten sin i musikkprogrammet Spotify.

- Jeg hører på denne og annen musikk oftest når jeg er hjemme. Av og til hører jeg også på musikk på telefonen min når jeg er ute og reiser, sier Jens Stoltenberg til VG Nett.

«Jeg hører på mye forskjellig musikk, her er noen låter jeg har hørt på de siste dagene. Mottar gjerne tips», twitrer statsministeren.

BAKGRUNN: Statsministeren kaster seg på Twitter-bølgen

KJENT STEMME: Janis Joplin er kjent for sin karakteristiske stemme. Hun er også på statsministerens spilleliste. Foto: Scanpix
KJENT STEMME: Janis Joplin er kjent for sin karakteristiske stemme. Hun er også på statsministerens spilleliste. Foto: Scanpix

På listen er flere sanger av det hese 60-tallsikonet Janis Joplin.

Jens Stoltenberg har tdiligere twitret om «Love Acutally», som en av sine favorittfilmer ved juletider.

- Janis Joplin har jeg hørt på siden jeg var 12-13 år og har fortsatt stor glede av å høre på henne. Andre kvinnestemmer jeg har hørt mye på opp gjennom årene er Annie Lennox og Tina Turner, sier Stoltenberg.

Joplin er heller ikke den eneste hese kvinnestemmen på spillelisten. Amy Winehouse er også med, med en av sine største hits, «Rehab».

En av landets mest omtalte låter har den siste tiden vært rapper Øyvind «Vinni» Sauviks coverversjon av Halvdan Sivertsens «Sommerfuggel i Vinterland», som han fremførte på «Hver gang vi møtes». Suksesslåten har også kommet seg med på statsministerens spilleliste, sammen med en rekke andre norske låter fra Siri Nilsen, D.D.E, Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen.

Vinnis versjon av den 25 år gamle sangen er ikke bare populær i Spotify, men fløy også rett til topps på iTunes.

- En staut og safe liste med et karslig og lett konservativt tilsnitt. Den er som sådan ganske representabel for Jens Stoltenberg, mener VGs musikkekspert Thomas Talseth.

- Jeg sliter med å finne noe som ligner på et fyrrig personlig forhold til musikk i dette låtvalget. Men pokker heller, Stoltenberg er mannen som styrer landet vårt. Jeg foretrekker at han legger sin energi i annet enn å lage spillelister egnet til å imponere musikkjournalister, sier Talseth.

Jens Stoltenberg er også glad i å gå på konsert. Tidligere i år trosset han sitt eget kontor og holdt invitasjonen til D.D.E.s jubileumskonsert hemmelig. Han kom uanmeldt på konserten i Olavshallen.

På statsminisererns spilleliste er det også plass til Bruce Springsteen - de to siste låtene på listen er rockeikonets «Hungry Heart» og «The River».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys