Hovedinnhold

Her møter Madde tidligere president George Bush

MØTTES: Laure Bush, prinsesse Madeleine og George Bush traff hverandre i Texas for få dager siden. Foto: Kungehuset.se / Childhood
MØTTES: Laure Bush, prinsesse Madeleine og George Bush traff hverandre i Texas for få dager siden. Foto: Kungehuset.se / Childhood
Prinsesse Madeleine (29) har vendt tilbake til USA, hvor hun har møtt landets eks-president George Bush og hans kone.

Denne saken handler om:

Prinsesse Madeleine har returnert til landet hvor hun har hatt base de siste årene. Der har hun allerede rukket å besøke en rekke organisasjoner som jobber for barns rettigheter, i forbindelse med sitt frivillige arbeid for morens organisasjon Childhood Foundation.

Blant dem er et prosjekt i regi av Laura Bush, konen til USAs forrige president George Bush, og de møtte begge prinsesse Madeleine i Texas, skriver det svenske slottet på sine hjemmesider.

Madeleine var nylig på besøk hjemme i Sverige for å treffe sin lille niese Estelle. Den siste tiden har kritikken haglet mot Madde i hjemlandet, hvor hun har blitt beskyldt for å jobbe for lite og leve et ufortjent luksusliv i New York.

STRÅLER: Prinsesse Madeleine smiler fra øre til øre på de nye bildene av den svenske kongefamilien. Foto: Kungahuset.se
STRÅLER: Prinsesse Madeleine smiler fra øre til øre på de nye bildene av den svenske kongefamilien. Foto: Kungahuset.se

Derfor tror kongeekspert Kjell Arne Totland det er viktig for det svenske slottet å vise hva Madeleine gjør for organisasjonen Childhood Foundation.

- Ved slottet i Stockholm er man tydelig opptatt av å få fram en større del av arbeidet prinsessen gjør når hun er i USA. Men prinsesse Madeleine får fortsatt massiv kritikk i Sverige og det er trist å lese alle de negative leserkommentarene om henne på svenske nettsteder. Madde sa selv nylig at all kritikken naturlig nok går på henne, og mye av det som sies er både urettferdig og usant, sier Totland.

BAKGRUNN: Krever at prinsesse Madeleine jobber mer

Som svar på kritikken la hoffet nylig ut et eget intervju hvor prinsesse Madeleine svarer på kritikken.

- Jeg blir lei meg når det blir beskrevet som at jeg lever et luksusliv og ikke gjør noe annet enn å shoppe og spise på fine restauranter. Dels har jeg mitt arbeid med Childhood, dels stiller jeg opp for Sverige når jeg blir bedt om det, sier hun i intervjuet.

Og arbeidet med Childhood har nå ført henne til et møte med ekspresidenten og kona. Laura Bush brenner i likhet med Madde for veldedig arbeid og står i spissen for «Women's Initiative», som jobber for barn og kvinners rettigheter med fokus på utdanning.

Mens Madde valgte lårkort Victoria Beckham-design på en av de siste slottslunsjene i Sverige, stilte hun i en klassisk, kremfarget kåpe til presidentmøtet.

Til vanlig bor den svenske prinsessen i New York med kjæresten Chris O'Neill(36). Hun har hatt base i verdensmetropolen de siste årene, etter det mye omtalt bruddet med Jonas Bergström.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys