Hovedinnhold

Ny svensk serie skal overgå «Paradise Hotel»

Medieekspert: - Er ikke sjokkerende lenger

(VG Nett) Etter spritorgier på byen har de svenske 20-åringene sex foran kamera. Nå kommer den svenske utgaven av «Jersey Shore».

Denne saken handler om:

«Det verste som er blitt vist», er Aftonbladets tittel på omtalen om det kommende programmet «Kungarna av Tylösand».

VGTV:Partysvensker i ny sex-serie

Sex og kjønnsorganer

I serien skal åtte svenske ungdommer bo under samme tak en hel sommer. De skal arbeide på en surfebutikk, samtidig som de bruker kveldene til å feste vilt. Det er slutt på å bare se bevegelser under dyner, i denne serien blir både sex og kjønnsorganer vist for åpent kamera.

- Mange vil nok si at dette er det verste som er blitt vist på TV. Andre vil bli fascinert, og alle kan ikke se på «Allsang på Skansen», sier showets produsent Martin Akander til Aftonbladet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VISER ALT: Deltakerne i «Kungarna av Tylösand» er ikke sjenerte foran kamera. Foto: Kanal 5
VISER ALT: Deltakerne i «Kungarna av Tylösand» er ikke sjenerte foran kamera. Foto: Kanal 5

Han sier at alle ungdommene er fullt klar over at de blir filmet, og han har ingen problemer med at de først blir servert gratis sprit før kameraene fanger opp fyllesexen og andre ting deltakerne måtte finne på.

- De er myndige og vokse. Vi har lovet å gi dem drømmesommeren og det har vi oppfylt, sier Akander.

Sextrend?

På norske TV-skjermer har programmer som «Paradise Hotel», «Charterfeber» og «Big brother» tidligere gått langt i å vise sex og fyll, men TV- og radio-direktør Espen Barås Bye i mediebyrået OMD, mener det ikke er riktig å si at det er en sextrend på TV.

- Trendene vil jo alltid endre seg, og de vil sikkert ta en ny kurs ettehvert. Fortsatt er tittermentaliteten rådende, sier Bye til VG Nett.

SPRITORGIE: Det spares ikke på spriten i Kanal 5s nye realityserie. James Safari jobber blant annet som bartender i Oslo. Foto: Kanal 5
SPRITORGIE: Det spares ikke på spriten i Kanal 5s nye realityserie. James Safari jobber blant annet som bartender i Oslo. Foto: Kanal 5

- Ikke sjokkerende

Han mener imidlertid at TV-seerne ikke vil bli sjokkert over det som skal vises på svenske skjermer.

- Det er ikke sjokkerende. Dette har vi sett før, men i en annen vri. Charter-feber viste jo sydenfylla og Big Brother viste sex på TV. Jeg tror ikke dette vil overraske noen, sier Bye.

- Kan programmet bli sendt på norske TV-skjermer?

- Dersom det blir en stor suksess tror jeg vi vil se at det kommer til Norge. Men da skal TV-kanalene være forsiktig og sende programmene sent, sier Bye.

Amerikansk konsept

«Kungarna av Tylösand» minner svært mye om det amerikanske TV-konseptet «Jersey Shore». Her er det også ungdommer som ikke kjenner hverandre før, som flytter inn under samme tak. Gjennom sommeren i Jersey er det høy partyfaktor og serien har fått sterke reaksjoner for å ha vist vold og slåsskamper på TV.

Les også: - Skandale-kjendiser får superlønn

Samtidig er serien blitt en gedigen seersuksess og andre sesong vises allerede på amerikanske MTV. Et klipp fra serien som i detalj viser hvordan hovedkarakteren «Snookie» blir slått ned på en bar full av guidos har over 1,7 millioner visninger på YouTube.

HØY PARTYFAKTOR: Deltaker i «Kungarna av Tylösand» Foto: Kanal 5
HØY PARTYFAKTOR: Deltaker i «Kungarna av Tylösand» Foto: Kanal 5


LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Følg journalist Ida Anna Haugen på Twitter

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV