Hovedinnhold

Frykter ikke for feminist-profilen etter hijab-spøk

(VG Nett) Martine Aurdal hevder hun er motstander av at kvinner skal presses til å gå med hijab. Her gir hun selv etter for presset.

Sammen med filmanmelder Brita Møystad gikk kjendisfeministen rett på limpinnen da NRK-stuntreporter Yousef Hadaoui utga seg for å være fra arabisk TV-kanal.

- Jeg tok det som et troverdig intervju og stilte opp. Det hender jo jeg blir spurt om å uttale meg til utenlandske medier. Men det var en ganske spacet opplevelse, sier Martine Aurdal til VG Nett.

VGTV: Se Marianne Aurdal bli rundlurt her

I kveldens premieresending av «Storbynatt» lar lederen for samfunnsavdelingen i Dagbladet seg presse til å bære et sjal som dekker store deler av halsen og hodet hennes.

Under dekke av å være fra den arabiske TV-kanalen Al Arabiya tar Yousef Hadaoui kontakt for å intervjue norske feminister om hvordan det er å være kvinne i Norge. Brita Møystad, Martine Aurdal og Hege Storhaug møtte opp.

Hva synes du om premieren på «Storbynatt»?Si din mening i vår protokoll 

Dekkes til

Underveis i intervjuet får Hadaoui beskjed fra sin medsammensvorne om at kvinnene som intervjues må dekke seg mer og mer til. Mot slutten av intervjuet har Aurdal gått med på å få slør på seg, og det holdes også en gardin foran ansiktet hennes mens intervjuet pågår.

- Jeg spurte underveis om dette var skjult kamera, men jeg regner ikke med at det blir tatt med i sketsjen. Men jeg prøver å være høflig, sier Aurdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LURT: Martine Aurdal lot seg overbevise av Bård og Haralds stuntreporter. Foto: Funkenhauser
LURT: Martine Aurdal lot seg overbevise av Bård og Haralds stuntreporter. Foto: Funkenhauser

Ser ironien

I intervjuet med Hadaoui snakker Aurdal blant annet om at hun mener det er viktig at kvinner selv bestemmer om de ønsker å gå med hijab.

- Ser du ironien i at du snakker om at kvinner skal velge selv, mens du selv blir pakket mer og mer inn underveis i intervjuet?

- Ja, jeg ser den ironien. Det var en veldig rar opplevelse. På slutten ble jeg bare sittende å lure på hvor langt de kom til å dra det, sier Aurdal.

- Er du redd folk vil stille spørsmål ved deg som feminist etter dette?

LURERI: Yousef Hadaoui er stuntreporter i Storbynatt og sparket i gang showet med å lure norske feminister. Foto: Funkenhauser
LURERI: Yousef Hadaoui er stuntreporter i Storbynatt og sparket i gang showet med å lure norske feminister. Foto: Funkenhauser

- Nei, jeg regner med at folk ser humoren i dette og ikke legger så mye i det. Det blir nok kryssklipping som de gjorde i Lille Lørdag. Dette er ikke noe jeg hisser meg opp over, sier Aurdal.

Les også: Dette er TV-suksessen Bård og Harald

Overrasket reporter

Stuntreporter Hadaoui sier til VG Nett at han ble overrasket over at Aurdal gikk med på så mye.

- Hun er en flott dame, men jeg ble litt overrasket. Jeg hadde et bilde av feminister som noen skikkelig skumle damer som sto på krava, sier han.

- Vi dro det ganske langt. Det er noe av det sykeste jeg har vært med på, sier han. Særlig ble han småredd da Brita Møystad truet med juling.

- Hun sa at dersom dette var tull så skulle hun slå, forteller Hadaoui.

VGTV: Hør «Oslolosens» grove supportersang

Trodde det var spøk

Møystad forteller at hun flere ganger spurte om hun var med på skjult kamera, og at hun til slutt gikk med på å ta på seg hijab, etter mye mas fra stuntreporteren.

- Jeg satt der i nesten tre kvarter og denne produsenten ble jo galere og galere og galere, på grensen til det ubehagelige. Yosouf var ekstremt flink til å spille fortvilet og desperat, sier Møystad til VG Nett.

Hun ser også ironien i at hun godtar å ta på seg hijaben, samtidig som hun snakker om friheten til kvinner i Norge.

- Jeg ser ironien i at jeg gikk med på det. Det er en stor og saftig ironi i det, sier Møystad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TILDEKKET: Brita Møystad gikk med på å bruke slør under intervjuet med det hun trodde var en arabisk TV-kanal. Foto: Funkenhauser
TILDEKKET: Brita Møystad gikk med på å bruke slør under intervjuet med det hun trodde var en arabisk TV-kanal. Foto: Funkenhauser

Leker med fremmedfrykt

Hadaoui sier at det utover høsten vil komme flere stunt hvor forholdet mellom etnisk norske og innvandrere vil stå i fokus.

- Vi leker litt med fremmedfrykt. Det er absurd humor, men handler litt om hvordan nordmenn ser på utlendinger og motsatt. Det er et mål om å vise hvordan samfunnet egentlig fungerer, sier han.

Han regner med at det vil komme reaksjoner på det han driver med, men sier det er helt ok.

- Hvis vi klarer å skape en debatt som gjør ting til det bedre er det fint, sier han.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV