Hovedinnhold

Raser mot påstander i VOSS-dokumentar

Har engasjert advokat etter TV 2-dokumentar

VANNSTRID: Dokumentarskaper Per Christian Magnus viser ikveld «En dråpe luksus» på TV 2. Voss of Norway mener dokumentaren inneholder feilaktige opplysninger. Foto: Foto: Voss of Norway/Espen Braata
VANNSTRID: Dokumentarskaper Per Christian Magnus viser ikveld «En dråpe luksus» på TV 2. Voss of Norway mener dokumentaren inneholder feilaktige opplysninger. Foto: Foto: Voss of Norway/Espen Braata
(VG Nett) Voss of Norway hevder TV 2 sprer feilinformasjon om kildevannet deres, i dokumentaren «En dråpe luksus».

Dokumentarfilmen av Per Christian Magnus, som sendes på TV 2 mandag kveld, ble vist i Bergen i forrige uke.

I dokumentaren hevder Magnus at Voss-vannet slett ikke er så eksklusivt som markedsføringen tilsier. Voss of Norway har blitt kjent som kjendisenes favorittvann i Hollywood, men torsdag hevdet TV 2-nyhetene at vannet ikke er mer eksklusivt enn at det er formidlet av et kommunalt vannverk på Sørlandet.

Hva tenker du om påstandene som kommer frem i TV 2s dokumentar?Si din mening i vår protokoll

Saken ble også gjengitt i den tyske tabloidavisen Bild. Tyskland er regnet som et av de viktigere markedene til Voss of Norway.

- Filmen viser at de helt sentrale elementene i Voss' markedsføring ikke er riktige, sier filmskaper Per Christian Magnus til VG Nett.

- De hevder de har noe av det reneste vannet på planeten, og at vannet ligger i uberørt natur, dekket av fjell og is. Dette er feil. Det er en helt ordinær grunnvannsbrønn, hevder Magnus.

- Feilaktig innhold

Voss of Norway mener på sin side at innholdet i «En dråpe luksus» er feil. De har i løpet av helgen hatt en dialog med TV2 gjennom sine advokater.

- Har dere på noe tidspunkt krevd at filmen stoppes?

- Vi har ikke krevd filmen stoppet. Vi respekterer medienes rett til å sende sine ting, men vi har gått i en dialog hvor vi har referert til redaktørplakaten, som sier vi skal få lov til å komme med kommentarer og innsigelser, sier styreformann Rune I. Fløgstad i Voss of Norway til VG Nett.

Les også:Ny underholdningskanal fra TV 2

Han forteller at de ikke har fått noen tilbakemeldinger fra TV2 om at de har endret programmet.

- Vi mener filmen inneholder flere feilaktige påstander og vi har forsøkt å tilbakevise dem. Vi føler at vi ikke blir hørt, og føler at vi ikke blir trodd, sier Fløgstad til VG Nett.

Det Voss reagerer på er påstandene om at vannet deres blir tappet fra en kommunal kilde. I pressemeldingen selskapet har sendt ut skriver de at VOSS tappes fra en arteisk kilde, og at de reagerer på at TV 2 sår tvil om dette. (Arteisk vann er kildevann fra en kilde som fører grunnvann under trykk. journ. anm.)

Hva tenker du om påstandene som kommer frem i TV 2-dokumentaren?Bli tilhenger av Rampelys på Facebook og si din mening her.

Har engasjert advokat

I en pressemelding som ble sendt ut mandag opplyser Voss of Norway at de har engasjert høyesterettsadvokat John Christian Elden til å bistå selskapet med å vurdere hvordan potensielle skader kan bli gjenopprettet av TV 2.

- Vil dere vurdere å saksøke TV 2?

- Dersom selskapet erfarer negative markedsmessige eller finansielle konsekvenser som følge av TV 2s feilaktige informasjon, så vil dette i ytterste konsekvens kunne medføre et krav om erstatning. Vi må også vurdere om kveldens utgave anses å fortsatt være så ubalansert at vi velger å klage programmet inn for PFU, sier Fløgstad.

Avviser påstander

TRYGG PÅ INNHOLDET: Nyhetsdirektør i TV 2, Kjell Øvre Helland. Foto: TV 2
TRYGG PÅ INNHOLDET: Nyhetsdirektør i TV 2, Kjell Øvre Helland. Foto: TV 2

Nyhetsdirektør i TV 2, Kjell Øvre Helland, sier kanalen har hatt en dialog med Voss gjennom hele arbeidsprosessen og at de har vært opptatt av å presentere fakta på en riktig måte.

- Vi ønsker at dokumentaren skal være i tråd med god presseskikk og har arbeidet med dette og researchet opplysningene vi har fått over lang tid, sier Øvre Helland til VG Nett.

Han sier at det har vært en kontinuerlig prosess med å få filmen ferdig, og at det etter dialog med Voss har blitt gjort endringer, etter at nye opplysninger har kommet til.

- Noen endringer er blitt gjort i helgen, men det har ikke vært mer å gjøre denne helgen enn det har vært tidligere. Det er en veldig omfattende film, og vi vil ha alt så faktariktig som mulig, sier Øvre Helland.

- Kan dere stå inne for påstandene som kommer frem i dokumentaren?

- Ja, er det kontante svaret fra nyhetsdirektøren.

LES FLERE NYHETER PÅ RAMPELYSFORSIDEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys