Hovedinnhold

- Kronprinsparet driver politisk arbeid

KRITISK: Erik Lundesgaard (t.h) mener kronprinsparet må fokusere mer på hjertesaker i Norge. Foto: Terje Bringedal/Eivind Griffith Brænde/VG
KRITISK: Erik Lundesgaard (t.h) mener kronprinsparet må fokusere mer på hjertesaker i Norge. Foto: Terje Bringedal/Eivind Griffith Brænde/VG
(VG Nett) Statsviter og republikaner Erik Lundesgaard (31) mener kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit må kutte sine bånd til World Economic Forum.

Denne saken handler om:

- Etter finanskrisen fremstår World Economic Forum i dag som en rikmannsklubb. Før finanskrisen så var World Economic Forum en hotspot på den globale politiske scenen, men etter finanskrisen fremstår dette i et ganske annet lys. Fordi verdens største banker, som høyst sannsynlig har vært delaktige i finanskrisen, er sentrale aktører i WEF, sier Erik Lundesgaard til VG Nett.

I et blogginnlegg tirsdag kommer statsviter og republikaner Erik Lundesgaard med kraftig kritikk av kronprinsparet og deres engasjement med World Economic Forum.

- Vanskelig for fattige

- Ambisjonen til kronprinsparet via FNs tusensårmål er å bekjempe fattigdom. Finanskrisen har gjort det svært mye vanskeligere for verdens fattige, både i USA og Europa og alle andre fattige i resten av verden, mener Lundesgaard.

Lundesgaard - som i forrige uke kritiserte BI i et innlegg i Dagbladet for å gi Mette-Marit snarveier i studiene sine - mener kronprinsparet bør kutte sine bånd til World Economic Forum, og heller fokusere mer på snorklipping.

- Jeg vil med dette peke på elefanten i rommet. Hvis man går gjennom og ser på hvordan kronprinsparet har valgt å forme sin rolle, så er det i mine øyne politikk de driver med. Jeg mener noe av det de driver med er noe som bør overlates til utenriksministeren, utdyper Lundesgaard overfor VG Nett.

- Ikke riktig plattform

- Hvilken rolle mener du kronprinsparet bør ha hvis de ikke skal drive med dette?

- Kongen og dronningen driver ikke med dette. Jeg mener de burde ta større utgangspunkt i virksomhet i Norge. Som promotering av norsk næringsliv, og WEF er ikke den riktige plattformen for det de skal drive med, mener Lundesgaard.

Kongehuset ønsker ikke å svare på utspillet fra Lundesgaard.

- Vi har ingen kommentar til det, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Det kongelige slott til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys