Hovedinnhold

- Bear Grylls centimetre fra å bli drept - av kamera

STERK SOM EN BJØRN: Bear Grylls er vant til tøffe tak. Men ofte lurer faren der du minst aner det. Foto: AP Photo.
STERK SOM EN BJØRN: Bear Grylls er vant til tøffe tak. Men ofte lurer faren der du minst aner det. Foto: AP Photo.
(VG Nett) Hardhausen Bear Grylls (36) ble overrasket av en stor krokodille, og mistet muligheten til å puste i 10.000 meters høyde. Men det var et kamera som nesten tok knekken på ham.

I Discoverys eventyrerprogram «Mann mot natur» er Bear Grylls mannen som spiser larver, kjemper seg gjennom farlige situasjoner og bruker friluftstriks selv Lars Monsen synes er imponerende.

Men under innspillingen av høstens nye episoder holdt det på å gå galt for den tidligere yrkesmilitære briten.

Nyhetsbyrået AP skriver at Grylls ble nær drept av et kamera.

36-åringen måtte nemlig fraktes ned fra en fjellside i luftambulanse etter at beinet hans ble hardt skadet. Da eventyreren skled nedover en fjellside og plutselig stoppet opp, var kameraet som fulgte ham bare centimetre fra å treffe i hode- og skulderregionen.

Heldig

Istedenfor ble han truffet i beinet.

Les også:Se Will Ferrells ville helikopter-exit

«Oj, der var jeg heldig», var Grylls første tanke.

Hendelsen fikk tøffingen til å ta til tårene.

- Det ble en oppvåkning. Du må gjøre det riktig hver gang. Når du takler så mange farer hele tiden er det lett å bli sløv, men det går ikke, sier Grylls.

Har kommet over jukset

36-åringen ble TV-eventyrer etter at han brakk ryggen i en fallskjermulykke i militæret. Etter at Grylls har overbevist med MacGyver-triks og et matinntak som bare hører hjemme på «Fear Factor», har TV-seerne trykket ham til sitt bryst.

Publikum ser til og med ut til å ha glemt avsløringen fra fire år tilbake, da Grylls måtte innrømme at han hadde vært innendørs på en tur som ga uttrykk for å være farlige forhold i naturen.

Mistet pusten i stor høyde

I høstens episoder skal imidlertid alt være autentisk. Blant annet hopper han i fallskjerm fra 10.000 meters høyde, hvor luften er så tynn at det kan være farlig å puste den inn.

I et halvt minutt var han tvunget til å holde pusten da pusteinnretningen plutselig frøs i den kalde luften.

Minutter senere landet han i 50 graders varme i Death Valley - uskadd og klar for fortsettelsen.

Les flere TV-saker på vg.no/rampelys.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV