Hovedinnhold

Unge Fleksnes: - Jenter frir til meg på Facebook

HAN ER «UNGE FLEKSNES»: Reidar Fredrik Frydenlund (15) er aktuell på TV-skjermen hver kveld i rollen som Marve Junior (t.h.). Foto: Scanpix og TVN
HAN ER «UNGE FLEKSNES»: Reidar Fredrik Frydenlund (15) er aktuell på TV-skjermen hver kveld i rollen som Marve Junior (t.h.). Foto: Scanpix og TVN
(VG Nett) Reidar Fredrik Frydenlund (15) nyter kjendistilværelsen og røper at han har fått økt draget på jentene.

Oslo-gutten og skuespillerdebutanten er hver kveld å se på skjermen i TVNorges julekalender «Den Unge Fleksnes». 15-åringen har ingenting imot å bli gjenkjent på gata.

- Jeg trives veldig godt om dagen, forteller en fornøyd Reidar Fredrik til VG Nett.

Han forklarer at barn ofte blir stående å stirre lenge på ham før de tør å ta kontakt.

- Andre er nok litt usikre på hvor de har meg fra. De ser et kjent ansikt og tenker kanskje at det er typen til den eller kompisen til en annen. Plutselig kommer de på at «Det er han fra TV, ja!». Og da stirrer de enda mer, ler Reidar Fredrik.

- Ikke direkte flink

Han skriver gjerne autografer, men har ikke helt fått dreisen på det ennå.

- Jeg er ikke direkte flink til å skrive autografer. Noen ganger når jeg har skrevet til barn, så er jeg litt lei meg etterpå, fordi jeg mener jeg kunne gjort det bedre, forteller 15-åringen.

- De vil gifte seg

Den økte pågangen fra jentene er også en bonus for Reidar Fredrik, som betror til VG Nett at han er singel.

- Men en sjømann har en kvinne i hver havn, fleiper han og legger til at «det kommer damer på døra i ett sett».

Mange jenter oppsøker ham på hans private Facebook-side.

- Og flere av dem frir til meg. De vil gifte seg, forteller Reidar Fredrik.

- Hva svarer du da?

- Jeg vil jo ikke være overlegen, så jeg sier ja til alle sammen, ler den unge TV-stjernen.

Reidar Fredrik tror likevel det er små sjanser for å finne kjærligheten på Facebook.

- Jeg vet at det ikke kommer til å skje. Det nytter ikke. Man blir ikke ordentlig kjent med hverandre gjennom Facebook, mener Reidar Fredrik.

15-åringen fikk gode anmeldelser etter premieren. Reidar Fredriks mimikk, uttale og Fleksnes-takter er slående lik slik TV-seerne husker Rolv Wesenlund (nå 74) i rollen.

VGs anmelder: Passe praktfullt 

Dette mente VG Netts lesere etter premieren 

Reidar Fredrik tror han taklet Flksnes-oppgaven så lett fordi han har studert gamle episoder og alltid vært svært fascinert av Wesenlund.

- Akkurat som andre digger rapperen 50 Cent og kan øve seg opp til å kopiere ham, så kopierer jeg Wesenlund, mener Reidar Fredrik.

Les også: - Wesenlund fikk en plass i hjertet mitt 

Over 400.000 fans

TVNorge anslår at godt over 400.000 seere følger julekalenderen. 220.000 ser «Unge Fleksnes» hver kveld kl. 20.15. I tillegg benker omtrent like mange seg foran reprisen, som sendes like før. 70.000 velger å se reprisene på ettermiddagen.

«Unge Fleksnes» har i skrivende over 23.000 tilhengere på Facebook , og Marve Junior har også sin egen Facebook-side .

Reidar Fredrik er nøye med ikke å ta all æren for populariteten.

- Det er veldig hyggelig å få ros, men vi er mange som skal ha sin del av den. De andre ungdommene jeg har med meg, er kjempegode. Serien ville ikke vært den samme uten hver og én av dem, sier Reidar Fredrik.

Blir rørt selv

Han innrømmer at han selv blir rørt når han nå ser episodene som ble spilt inn for to år siden. Særlig gripende er scenene med den oppofrende kameraten Nils Johan (spilt av jevngamle Jonas Wangsmo), som hjelper Marve med å synge for ham.

- Det er veldig synd på Nils Johan. Marve er jo ikke snill mot ham. Da jeg var på Nordiske Mediedager i Bergen for en stund siden og så klipp fra de siste episodene, føltes det veldig spesielt. Jeg tok nesten til tårene, innrømmer Reidar Fredrik.

Populær sang

Duetten «Under månen», som unge Fleksnes ved hjelp av Nils Johan fremfører med klassevenninnen Veronica (spilt av 15 år gamle Helene Sommerset Busengdal), spilles hyppig på radio.

- Sangen er dritbra. Den har satt sine spor hos meg. Jeg tror ikke noen av oss som jobbet med serien, noensinne vil glemme den låten, sier Reidar Fredrik.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV