Hovedinnhold

TV-topp: - Det finnes en grense for alt

(VG Nett) Norske TV-topper er ikke interessert i sex og kjønnsorganer vist for åpent kamera.

Denne saken handler om:

Skandaleserien «Kungarna av Tylösand» har skapt overskrifter allerede før den har kommet på svenske TV-skjermer.

VGTV:Se klipp fra skandaleserien her

I serien skal åtte svenske ungdommer bo under samme tak en hel sommer. De skal arbeide på en surfebutikk, samtidig som de bruker kveldene til å feste vilt. Det er slutt på å bare se bevegelser under dyner, i denne serien blir både sex og kjønnsorganer vist for åpent kamera.

- Må bruke hodet

SKEPTISK: Programdirektør Trygve Rønningen i TV3. Foto: TV3
SKEPTISK: Programdirektør Trygve Rønningen i TV3. Foto: TV3

- Uansett hva slags TV-program du lager så må du bruke hodet i klipperommet. Det mest kontroversielle i «Paradise Hotel», for å ta vårt program, har forblitt i klipperommet, sier programdirektør Trygve Rønningen i TV3 til VG Nett.

Rønningen sier han bare har sett litt av TV-serien som har premiere på svensk Kanal 5 åttende september, men at han satt igjen med mange spørsmål.

VG Nett-leser:
«Jeg lar meg også irritere og sjokkere over hvor dumme folk kan være på TV.»
Si din mening!

- Det finnes en grense for alt, også på TV, mener Rønningen, som er svært tvilende til at TV3 ville vist «Kungarna av Tylösand» i Norge.

Heller ikke TV-sjef i NRK, Arne Helsingen, ville gitt klarsignal for en slik serie. Rønningen får støtte av kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen i TVNorge.

Brøt grenser

SIER NEI: Kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen i TVNorge. Foto: Scanpix
SIER NEI: Kommunikasjonsdirektør Svein Tore Bergestuen i TVNorge. Foto: Scanpix

- Dette er en typisk serie som er helt uaktuell for TVNorge. Programmet er ikke i tråd med hvordan TVNorge er: Inkluderende, engasjerende og tydelig underholdning, sier Bergestuen til VG Nett.

På norske TV-skjermer har programmer som «Paradise Hotel», «Charterfeber» og «Big brother» tidligere gått langt i å vise sex og fyll.

- Da TVNorge brøt grenser med «BigBrother» for mange år siden, så traff det bredt fordi publikum ønsket at grensene skulle brytes. Man kan ikke fortsette å bryte de samme grensene med mer sex og alkohol, sier Bergestuen.

- Ikke sjokkerende

- Til tross for at «Paradise Hotel» var den store snakkisen, var det ingen suksess seermessig. Både «Tangerudbakken» og «Alt for Norge» hadde flere seere enn «Paradise Hotel»-finalen, bemerker han.

TV- og radio-direktør Espen Barås Bye i mediebyrået OMD, mener det ikke er riktig å si at det er en sextrend på TV.

- Det er ikke sjokkerende. Dette har vi sett før, men i en annen vri. Charter-feber viste jo sydenfylla og Big Brother viste sex på TV. Jeg tror ikke dette vil overraske noen, sa Bye om «Kungarna av Tylösand» til VG Nett søndag.

Følg Halstein Røyseland på Twitter
Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
... og følg Rampelys på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV