Hovedinnhold

- Jag älsker dig så

KYSSET: Et tydelig forelsket brudepar etter brudgommens tale. Foto: Scanpix Sweden
KYSSET: Et tydelig forelsket brudepar etter brudgommens tale. Foto: Scanpix Sweden
STOCKHOLM(VG Nett) Prins Daniel Westlings tale fikk kronprinsesse Victoria til å ta til tårene.

- Jeg elsker deg, Victoria. Jeg er stolt over det vi har sammen. Jeg er så lykkelig over å få være din mann. Jeg skal alltid gjøre det jeg kan for at du skal forbli så lykkelig som du er i dag. Det største er kjærligheten. Jag älsker dig så.

Slik avsluttet Daniel Westling sin tale til kronprinsesse Victoria, for så å gi sin tårevåte kone et kyss. Gjestene reagerte med applaus og bruden var ikke den eneste i salen med tårevåte øyne.

Kongens tale:- Mitt høyeste ønske er å se deg lykkelig

Romantiske kronprinsesse

Prinsen dro frem en historie for å vise kronprinsessens romantiske side. Han fortalte at paret ofte har måttet være adskilt på grunn av Victorias plikter som kongelig. Ved en anledning skulle hun være borte i 30 dager.

- Istedenfor å få verdifull søvn ble hun oppe hele natten og skrev. Morgenen etter hun dro fant jeg en boks. I den var 30 fine brev til meg, et for hver dag hun var borte. Denne romantiske gesten er typisk for deg, den sier alt om den elskelige personen du er, sa brudgommen til stor applaus fra salen.

VG TV:Kysset på kirketrappen

- Ingen prins
Westling vekslet mellom svensk og engelsk i sin tale, uten å bruke manus. I talen brukte prinsen sin egen kjærlighetshistorie i eventyrversjon.

- Det var en gang en ung mann. Han var kanskje ingen frosk i begynnelsen, men heller ingen prins. Det første kysset endret ikke det, sa brudgommen med et smil, og fortsatte.

- Hans endring hadde ikke kommet uten støtte fra kongen og dronningen som var fulle av visdom, erfaring og hadde gode hjerter. De visste hva som var best, og ledet paret med stø hånd.

VG Nett:Nå er de endelig gift

Prinsen takket for svigerforeldrenes helhjertet støtte, og måten de har tatt ham imot på.

Det er uvanlig at brudgommen eller bruden holder tale i Sverige. Derfor var det svært overraskende at prinsen tok ordet.

RØRT: Kronprinsesse Victoria ble svært rørt under ektemann prins Daniels tale under bryllupsmiddagen. Foto: Scanpix
RØRT: Kronprinsesse Victoria ble svært rørt under ektemann prins Daniels tale under bryllupsmiddagen. Foto: Scanpix

Endelig kake
Etter brudgommens tale var det omsider klart for bryllupskake.

Med stødig hånd ble kaken skåret, nesten to timer etter planen, og det lykkelig brudeparet så ut til å være godt fornøyd med kaken. Gjestene trippet om kapp i påvente av selv å få smake.

Bildespesial:Se bildene fra bryllupsdagen

Kaken veier hele 250 kilo og er i elleve etasjer. Kaken er formet som en firkløver og består av flere lag med blant annet mandelmarengsbunn, sjokoladecrisp, champagnemousse, markjordbær og markjordbærkompot, ifølge NTB.

Kaken er en gave fra Sveriges bakere og konditorer, og 95 prosent av ingrediensene er økologiske.

Brudevalsen gikk også supert. Det var tydelig at brudeparet har øvd mye på den seansen. Kong Carl Gustaf var førstemann ut på dansegulvet etter brudeparet. Han bød opp Ewa Westling til dans. Olle Westling danset med dronning Silvia.

VG TV:Se bruden ankomme kirken

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys