Hovedinnhold

Her er innlegget som bidro til bloggkrigen

DEBATT: Anklager om juks og sjalusi florerer i ordkrigen mellom to av Norges mest leste bloggere. Foto: Stian Eisenträger /Gøran Bohlin
DEBATT: Anklager om juks og sjalusi florerer i ordkrigen mellom to av Norges mest leste bloggere. Foto: Stian Eisenträger /Gøran Bohlin
(VG Nett) Rykter om juksing har resultert i full ordkrig mellom Norges to mest leste bloggere.

Denne saken handler om:

Det er et innlegg fra stjerneblogger Ida Wulff (19) som får Emilie Nereng (14) - bedre kjent som Voe - og hennes far til å reagere sterkt.

I en bloggpost datert 24. mai, kalt «det var en gang et rykte...», hevder Ida Wulff at Voes far, Erling Nereng, ved hjelp av en server sender tusenvis av IP-adresser til Voes blogg hver eneste dag.

Innlegget, som har fått 1173 kommentarer fra bloggleserne, resulterte i en intens ordkrig mellom de to bloggprinsessene.

Les også:Norsk blogger kritiserer sponsede bloggstjerner

På denne måten mener Wulff at Voe får det til å virke som om bloggen hennes blir lest av langt flere enn den i realiteten blir.

Tidligere var Ida Wulff den mest leste bloggeren, ifølge blogglisten. Hun ble nylig forbigått av 14-åringen Voe.

- Lei meg på Emilies vegne

Pappa og blogg-manager Erling Nereng betegner ryktene som «oppspinn fra ende til annen».

- Jeg synes det er både sjokkerende og trist at en voksen jente ønsker å ødelegge ryktet til en ærlig 14-åring som alltid har holdt en høy standard når det gjelder både nettvett og etikk. Emilie ble lei seg, og jeg er lei meg på Emilies vegne. Man kan lure på hva som er agendaen til Wulff når hun kommer med påstander som dette.

- Hva mener du er agendaen hennes?

- Det har jeg ingen kommentar til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ORDKRIG: Voe avviser at hun, eller noen andre i familien, har tuklet med bloggens lesertall. Foto: Gøran Bohlin
ORDKRIG: Voe avviser at hun, eller noen andre i familien, har tuklet med bloggens lesertall. Foto: Gøran Bohlin

Startet på Facebook

Voe skriver i sin blogg at ryktet oppsto ved at broren, Eirik, la ut en tulle-melding på Facebook:

«Greit. Kanskje på tide å si dette til alle: Jeg har satt opp mac-en min til å stå å oppdatere bloggen din hele tida med forskjellige ip-adresser, så egentlig har du bare 13 daglige lesere, resten er meg. mohahahaha.»

Ida Wulff sier at hun har hørt flere rykter om dette.

- Jeg fikk høre ryktet gjennom en person jeg møtte gjennom felles venner. Vi har mange felles venner i bransjen, og det skulle visst ha kommet fra folk som har litt peiling. Hadde ryktet kommet fra en jevnaldrende blogger ville jeg aldri spekulert i det, jeg vet jo hvor mye drittkasting som er ute og går basert på ren misunnelse. Dessverre blir jeg også oppfattet slik, noe som ikke stemmer, sier Wulff til VG.

Les mer:Blogg-Voe vil bli artist

Vil legge saken død

Nereng erkjenner at påstandene fra Wulff og all oppmerksomheten bloggkrigen har resultert i, har gjort ham skeptisk til å la sin 14 år gamle datter blogge.

- Selvfølgelig blir jeg skeptisk. Men vi lar Emilie bestemme selv hvor lenge hun skal fortsette med dette, og har ikke rådet henne til noe som helst. Hun blogger så lenge hun synes det er gøy. At vi trikser med tallene for profitten sin del, er en påstand jeg ikke gidder å kommentere en gang, sier Nereng.

Familien Nereng har ifølge faren bestemt seg for å legge saken død.

Les mer:14-årig bloggstjerne gjesteforeleser på høyskole

- Vi ønsker ikke å bruke mer energi på saken. Emilie må få gå videre og slippe å forsvare seg mot dumme rykter. Men skaden har allerede skjedd. Når man publiserer slike påstander på et offentlig sted, er det alltid noen som tror på dem.

- Det har ikke skjedd

Wulff angriper også nettstedet blogg.no i bloggen sin.

- At det er litt juks ute og går sjokkerer meg ikke så veldig, men den mest sjokkerende delen av ryktet var at blogg.no/bootstrap faktisk VET om dette, skriver Wulff i blogginnlegget.

En ordknapp daglig leder for Bootstrap AS, selskapet bak bloggsamfunnet blogg.no, avviser påstandene på det sterkeste.

- Det har ikke skjedd. Det har familien bevis for. Å gjøre noe slik som dette er ekstremt vanskelig og ressurskrevende, sier Rafiq Charania til VG Nett.

Ida Wulff har valgt å ikke svare på VGs henvendelser om en kommentar til blogginnlegget som utløste ordkrigen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys