Hovedinnhold

Anna Rasmussen svarer på puppekritikk – med nakenvideo

Anna Rasmussen. Vixen Blog Awards. Norges største og gjeveste bloggpris-utdeling med alle landets bloggere innen alle kategorier. På Hotel Continental. Foto: FRODE HANSEN, VG
Anna Rasmussen. Vixen Blog Awards. Norges største og gjeveste bloggpris-utdeling med alle landets bloggere innen alle kategorier. På Hotel Continental. Foto: FRODE HANSEN, VG Foto: Frode Hansen, VG
Bloggeren satte fyr på sosiale medier da hun søndag la ut et sensurert toppløs-bilde. Tirsdag svarer hun med nakenvideo. – Free the nipple, skriver hun.

Denne saken handler om:

Bloggeren bak Mamma til Michelle, Anna Rasmussen, har flere ganger skapt furore for å vise seg fram uten klær. For to år siden da hun la ut bilder av seg selv i dusjen, og i juli da hun la ut nakenbilder av seg selv for å komme hackere i forkjøpet.

Søndag la hun ut bilde av seg selv på alle fire mens hun la vegg-til-vegg-teppe i huset hun bor i med forloveden Jan Lossius og barna Michelle (6), William (2) og Lucas (11 mnd). På bildet var hun kun iført bukse. 

– Plutselig tok Jan frem kameraet for å dokumentere oppussingen, skriver hun under bildet.

Mamma til Michelle: – Bryllupet er avlyst 

Samme bilde havnet på Instagram, der det fikk mye oppmerksomhet. Noen var krasse i kritikken av bloggeren. 

Nakenvideo

Det svarer hun på i et nytt blogginnlegg tirsdag. Her er både bukse og brystvorte-sensur lagt vekk. I filmen fra Kypros svømmer Rasmussen bort til bassengkanten før hun dekker seg til med en håndkle.

Innlegget er merket med aldersgrense 18+.

Over videoen skriver hun «free the nipple. Siden det er så himla mange som likte å gjøre narr av puppebilde mitt med å legge ut samme bilde uten noe mål og mening. Det er en kropp, folkens, hva er greia? Jeg har min kropp, du har din kropp. Så her er et innlegg i samme sjanger, totalt blottet for mål og mening».

Samme video har havnet på Instagram. Der er det flere som hyller bloggeren for at hun er modig som står opp for å normalisere kropp. Andre er ikke nådige i kritikken. 

Rasmussens forlovede Jan Lossius svarer på vegne av bloggeren når VG ringer, og sier at de ikke ønsker å kommentere saken.

Hermegås-effekt

Én av dem som omtalte Rasmussens teppeleggingsbilde var Christina Sandnes som står bak bloggen Kona Til. Hun la ut et bilde av seg selv i samme positur og bekledning som Ramussen, dog med et klart parodisk tilsnitt. 

Sandnes skriver i en melding til VG tirsdag kveld at hun ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Også blogger Martine Halvorsen, Andrea Sveinsdottir og Sofie Nilsen har slengt seg på. Sveinsdottir og Nilsen har droppet sensuren med den hensikt å stå opp for likestilling. 

«Jeg kan ikke huske å ha sett menn sensurere sine nipler, så hvorfor skal vi?» spør Sveinsdottir på bloggen sin.

I kommentarfeltet er de aller fleste positive til initiativet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys