Hovedinnhold

Magne Furuholmen til Roskilde

TIL DANMARK: Magne Furuholmen og gruppen «Apparatjik» skal til Roskilde. Foto: TV 2
TIL DANMARK: Magne Furuholmen og gruppen «Apparatjik» skal til Roskilde. Foto: TV 2
Med gruppen «Apparatjik» inntar Magne Furuholmen hovedscenen på Roskildefestivalen i juli. Der spiller også Bruce Springsteen, The Cure og Björk.

Denne saken handler om:

«Apparatjik» er et kunstprosjekt i særklasse, et samarbeid mellom ulike artister, designere, kunstnere og vitenskapsfolk. I fjor våres spilte «Apparatjik» med Magne Furuholmen (a-ha), Guy Berryman (Coldplay), Jones Bjerre (Mew) og Martin Terefe (produsent og Grammyvinner) tre forestillinger i tyskernes nye nasjonalgalleri, Neue Nationalgalerie, i Berlin.

Elektronisk popfest og revolusjonær kunstinstallasjon, kaller Roskildefestivalen gruppens kommende opptreden.

- Smått absurd
- «Apparatjik» skal spille på samme scene som Bruce Springsteen, The Cure og Björk. Hva synes du om det?

- Jeg hadde nok vært mer nervøs dersom jeg skulle spille SAMMEN med Springsteen, The Cure og Björk! Den Oransje scenen på Roskilde er jo ikonisk, så det blir smått absurd og ganske morsomt å stå der sammen med en ny gjeng gærninger, sier Magne Furuholmen.

- Hva betyr dette for deg?

- Dette er første gang «Apparatjik» står på en vanlig scene sammen, så det er jo unektelig forbundet med en viss spenning. De fleste av oss i «Apparatjik» har jo stått på en scene foran 30.000 mennesker tidligere, men jeg er likevel redd det vil finnes en og annen i publikum som vi ikke kjenner fra før.

Lover spektakulære utendørsopptredener
- Har du en ny musikkarriere på gang?

- Ny og ny - «Apparatjik» har jo laget musikk sammen siden 2008. Når det er sagt, så er musikken ikke nødvendigvis det viktigste vi gjør sammen , men vi klarer ikke å la være å lage musikk når vi samles. Jeg kan ikke love noe, men vi øver på å bli bedre på det!

- Er det flere planer for «Apparatjik»?

- Ja, vi kommer til å gjøre noen spektakulære utendørsopptredener utover høsten, sannsynligvis i Norge også. Disse vil nok ha karakter av å være veldig annerledes enn vanlige konserter, og være mye likere det vi gjorde på nasjonalmuseet i Berlin i 2011, sier Magne Furuholmen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys