Hovedinnhold

- Snytt for vinnermålet

(Valencia-Real Sociedad 2-2) Ti minutter før slutt rev John Carew seg løs fra oppasser Bjørn Tore Kvarme - og scoret. Carew fikk sjokk da han skjønte at dommeren annulerte «vinnermålet».

Denne saken handler om:

- Jeg ble snytt for vinnermålet, sa John Carew til VG i natt.

Lettelsen hos landsmann Bjørn Tore Kvarme var derimot stor. Nordmennene kom i aller høyeste grad i fokus i gårsdagens storkamp i spansk fotball - mellom tittelforsvarer Valencia og sensasjonslaget Real Sociedad, som leder tabellen.

Det var på stillingen 2-2 - ti minutter før slutt - at Carew fikk et oppspill. Med ryggen til Sociedad-målet og med Kvarme i sedvanlig stil pustende i nakken, mottok Carew ballen, dro seg fri - og fikk den i mål til enorm jubel fra elleville hjemmetilhengere.

- Ble overrasket

Så kom nedturen - og de voldsomme protestene. TV-bildene viser at Carew definitivt hadde et solid grep i Kvarmes trøye da han kom seg fri og scoret. Hva som skjedde i forkant av Carews mottak og vending, sier TV-bildene ingenting om.

Til VG i natt hadde de to følgende versjoner av hva som skjedde:

- Jeg husker ikke så mye av episoden, sier Bjørn Tore Kvarme.

- Men jeg vet at det var kontakt mellom oss. Om det er frispark eller ikke vet jeg ikke. Men jeg ble overrasket da dommeren blåste, her på Mestalla. Han holdt nok. Men det er godt mulig jeg holdt også, forteller Kvarme.

- Kvarme tok tak i meg. Så tok jeg tak i ham. Jeg var jo nødt til det. Slik er det jo bare, når en drar deg i trøya. Så fikk jeg en fot på ballen, slik at det ble mål. Da jeg hørte dommeren blåste trodde jeg det var fordi han hadde gitt straffe til meg. Men nei. Det var mer straffe til meg enn frispark til ham, sier en fortvilet Carew.

- Det er veldig skuffende å få annulert et mål som er mål. Men det er også dumt og irriterende at vi surrer bort en 2-0-ledelse på denne måten, sier Carew.

God på trening

Mer fornøyd var Kvarme. Den tidligere Rosenborg-forsvareren fikk en sjelden sjanse fra start. Kvarme har ikke vært på banen fra start siden 12. mai mot Las Palmas - den siste seriekampen i forrige sesong.

I denne sesongen er det kun blitt to innhopp for Kvarme - det siste så langt tilbake som 7. desember.

- Det var artig å få managerens tillit. Jeg fikk beskjed om at de var godt fornøyde med meg på trening i det siste. Og mindre fornøyd med midtbanen. Derfor flyttet de en fra midtstopperplass opp på midtbanen, og det lagde plass til meg, sier 30-åringen, som ikke vil ha noen formening om hva den gode kampen betyr for ham.

- Nå gleder jeg meg bare over at jeg er tilbake etter å ha vært mye ute med skader, sier Kvarme, som hadde fått ansvaret for å vokte Carew på dødballer.

På tabelltopp igjen

Valencia ledet 2-0 etter en praktheading fra Fabio Aurelio og et oppsiktsvekkende selvmål fra Sociedad-kaptein Agustin Aranzabel.

Men en flott sluttspurt, hvor den jugoslaviske kraftspissen Darko Kovacevic (ti mål i serien) førte an, kom Kvarmes lag tilbake og reddet ett poeng.

Dermed krøp Sociedad forbi Real Madrid på tabellen igjen. Carews Valencia er på tredjeplass, hele åtte poeng etter Real Sociedad.

- Vi har vært solide i de fleste kampene. Og hatt litt flaks, sier Kvarme om årsaken til sjokktilværelsen på tabelltoppen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball