Hovedinnhold

Nykommer med stor fremtid

Katthult: «Katthult»

(Bonnier)

Denne saken handler om:

Elverum-kvintetten Katthult kan bli det neste norske bandet som klarer å få stor internasjonal oppmerksomhet. De har allerede klart å vise norske plateselskap «finger'n» da de tidligere i år fikk beskjed om at ingen var interessert i de musikkdemoene de sendte inn. Uker etter fikk de nettsuksess også i utlandet, og bandet fikk sangen «One Day» med i den amerikanske TV-serien «Felicity».

Nå ville ALLE ha dem. Nå gjør Katthult en meget solid albumdebut. Musikken har bandmedlemmene laget selv, og vokalist, felespiller og gitarist Aud Ingebjørg Barstad har signert de fleste sangene på albumet. Barstads gode og særegne stemme er i sentrum på platen, enten det handler om balladene, de rene popmelodiene eller de litt mer rockete bidragene.

Katthult har litt irsk inspirasjon i en sang som «Song From The Deep Inside», men ellers er det popmusikken som står i sentrum. Melodiene er gode og iørefallende, og Katthult er en sjarmerende musikalsk overraskelse med sin gitarbaserte musikk.

Blant de mange gode sangene på dette debutalbumet er balladen «Weaker», den popete «One Day» og ikke minst «Angel».

KURT BAKKEMOEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk