Hovedinnhold

Bjørn Sundquist i dødsdans

Forberedte seg på isolert øy

TROMSØ (VG/Bladet Tromsø) Bjørn Sundquist er på hjemlige trakter - for å sette seg inn i hvordan det er å bo isolert på en øy.
Av HILDE SANDER MELING og JON TERJE EITERÅ (foto)
Sammen med skuespillerkollega Guri Johnson besøkte han nylig Hekkingen fyr utenfor Tromsø i forbindelse med et nytt teaterstykke som skal settes opp i Ishavsbyen.

- Jeg kjenner med en gang at jeg er hjemme når jeg kommer til Tromsø, sier Bjørn Sundquist mens han tar en slurk fra den brune kaffekoppen av plast.

Sundquist er for tiden aktuell som politiførstebetjent Konrad Sejer i TV-serien "Sejer - djevelen holder lyset" som går på NRK. Men gjelder det teaterstykket "Dødsdansen" av August Strindberg. Stykket, som Hålogaland Teater setter opp, har première 21. januar neste år.

- Fram til da skal jeg jobbe med å sette meg inn i rollen. Det er mye stoff å sette seg inn i og det er et svært krevende stykke, sier Bjørn Sundquist.

Ute på Hekkingen fyr trør han omkring i en pelskåpe og matchende hatt. Til tross for at vinden river i håret og man kjenner kulden prikke i kinnene, fryser ikke skuespilleren fra Hammerfest.

"Dødsdansen" handler om Alice (Guri Johnson) og hennes mann, Edgar (Bjørn Sundquist), som er kaptein på festningsøya. De har vært gift i 25 år, og Strindberg gir en beskrivelse av forholdet mellom mann og kvinne. Forfatteren balanserer galskapen mellom de to kjønnene.

- Stykket handler om hvordan kjærlighet kan drive to personer til vanvidd. Lidenskapen mellom Alice og Edgar er sterk og stykket viser hvordan en kraften i kjærligheten kan være destruktiv, forteller Guri Johnson.

I "Dødsdansen" har Alice og Edgar isolert seg på en øy, derfor dro skuespillerne i går til Hekkingen for å prøve å oppleve hvordan det er å være ute i havgapet og hvordan isolasjon føles.

- Jeg kunne tenke meg å bo her, innrømmer Bjørn Sundquist i det han forlater øya.

Bjørn Sundquist har spilt sammen med Guri Johnson en gang tidligere. Den gang var det forestilling under Festspillene i Nord-Norge. I tillegg har Sundquist opptrådt alene på scenen i Tromsø for fem seks år siden. Da var det stykket "Den komiske tragedien" som ble satt opp.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys