Hovedinnhold

«Røde-Raoul» slo til igjen

(Odd - Sogndal 3-3) Etter syv strake kamper uten seier, så det endelig ut til at Sogndal skulle slå til mot medaljekonkurrent Odd Grenland. Men så fikk Raoul Kouakou sitt sjette røde kort på halvannet år.

Denne saken handler om:

Live:
Referat og bilder!

Raoul Kouakous tredje røde kort denne sesongen, og hans sjette totalt i Sogndal, ble delt ut i det 67. minutt. Dommeren mente at den tøffe midtstopperen slo til en Odd-spiller og dro opp det røde kortet.

Da hadde Odd Grenland kommet tilbake fra 0-3 til 2-3 mot Sogndal i en kamp hvor lagene kjemper om medaljene i årets eliteserie. Skienslagets ga seg aldri, kom tilbake og tok ett poeng.

Sjelden scoring

Det var Odd-kapteinen selv, Jan Frode Nornes, som ordnet poengdeling med sin scoring to minutter på overtid. Det er ikke hver dag Nornes får nettkjenning. Sist gang var i 2000.

- Vi er alle selvsagt råfornøyde med det ene poeng, og at vi fortsatt er med i kamp om medaljer.

Nornes var på en sjelden visitt oppe i Sogndal-forsvaret i sluttminuttene. Han skjønte at det var muligheter etter som Christian Flindt Bjerg ladet kanonen.

- Jeg visste ikke om jeg orket å løpe så langt, men visste at det var en sjanse for retur når Christian hadde ballen og ville skyte. Det var moro med scoring. Jeg var rett mann på rett seg, sa Nornes.

Kanonfrispark

Vertene var uvanlig tamme og lot gjestene fra Sogndal komme veldig lett til 1-0 kom etter ni minutter hvor Kristian Ystaas var sist på balle n. Fem minutter ble det 2-0 på en kjempefrispark fra Robbie Russel. To mål på to muligheter var sterkt av gjestene.

Odd Grenland slet med å overliste en god opplagt Terje Skjeldestad. Heller ikke straffe klarte de å utnytte til tellende resultat. Laget bommet på sitt femte straffesparket for året, og denne gangen var det Edwin van Ankeren som var synderen.

Da Ystaas gjorde sitt andre mål for dagen ett minutt før pause virker det hele mørkt og det meste kjørt for Odd. Men headingen fra Morten Fevang like etter pause gjorde at laget kom inn i kampen igjen.

God Skjeldestad

Senere var det Christian Flindt Bjergs tur til å redusere. Utligningen lå også lenge i luften før Nornes scoring. Men Terje Skjeldestad presterte tre-fire ganger helt fantastiske redninger.

Han måtte imidlertid slippe skuddet fra Flindt Bjerg som Nornes scoret på.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball