Hovedinnhold

- Aldri vært så personlig

VG med i Åges kreative Verdensrom

FLATÅSEN (VG) Åge Aleksandersen (53) platedebuterte allerede i 1970. Likevel sier han om «Linedans», som kommer neste mandag: - Dette er MIN første plate!
- Jeg har fått tilbake gløden. Jeg har aldri vært så personlig tidligere. Jeg eier hele innspillingen og har gjort mesteparten selv. Den nye teknikken har frigjort meg i den kreative fasen. Fingeravtrykket mitt står markant i CD-rillene. Lytt! Dette er jeg stolt av.


Stolt Åge

Som noen av de aller første får VG høre Åges nye plate. Den er gjort ferdig noen sene kveldstimer før. Nå dukker han blant annet opp både som rapper, salmedikter og i duetter med datteren Line og Bjarne Brøndbo fra D.D.E.

VG møter Åge hjemme i Verdensrommet på Flatåsen. Verdensrommet er «kontoret» hans, med studio, innspillingsutstyr, gitarsamling, platetrofeer og minner fra gulv til tak om en lang karriere. Dette er Åges kreative hjem.

Åge er stolt. Platen er blitt til i en vanskelig tid, da hans gamle musikalske sparringsparter Gunnar Hordvik og det Trondheims-baserte plateselskapet Norske Gram ble utradert og lagt under det multinasjonale storselskapet EMI.

- Problemene med å finne et nytt musikalsk hjem for platene mine har vært traumatisk. Det hemmet meg, og jeg klarte ikke å jobbe. Det var hyggelig at EMI ville ha meg, men desto hyggeligere at jeg sa nei til dem og fikk frie tøyler, sier Åge.


- Fullt ansvar

Nå blir han første artist ut på Hordviks nye plateselskap Norwave.

- Jeg tar fullt ansvar for det jeg her gjør. Jeg har spilt inn platen dels her hjemme, i hytta på Fjellværøya, i Namsos hos musikerkollega Terje Tranaas og i Nidaros studio her i byen. Platen er mer nøktern, mer komprimert i formen og nesten uten soli. Jeg har testet sangene ut på konsert, endret litt på dem underveis og vet at de nå funker både i solo og bandformat.

Åge har den siste perioden jobbet mest som soloartist i Norge og med bandet i Danmark. Den nye platen skal også ut i Danmark samtidig med lanseringen her hjemme.

- Jeg har ti jobber i Danmark før jul, men skal ut på veien her i Norge med bandet på nyåret for å spille de nye sangene i konsertversjon, lover Åge, som har fått presentert flere av de nye sangene som fast inventar hos «Tore på sporet».

- Kall det gjerne genial markedsføring. Æ' veit itj. Men det er mye bedre å være med der og gjøre det man kan, enn å være med på tull i andre program, sier Åge megetsigende.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk