Hovedinnhold

Fester grepet i Kanal4-styret

LYSEBU (VG) TV2 befester sin dominans i Kanal4 med å sette inn konsernets toppledelse i halvparten av Kanal4-styret.
- Vi har aldri kommet inn noen bakdør til Kanal4. Vi ble invitert inn, understreket Valebrokk før han gikk til sitt første styremøte i kanalen. TV2 er nå formelt Kanal 4s største eier, med 34 prosent av aksjene.

Med konsernsjef Valebrokk, salgsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll og direktør for forretningsutvikling Kjetil Nilsen på tre av seks plasser er TV2-laget toppet i Kanal4s nye styre. I tillegg er TV2s konserndirektør for finans og økonomi, Øyvind Johannessen, vara i styret.

Vil lykkes

- Det oppfatter vi som et signal fra TV2 om at det for dem er veldig viktig å lykkes. Det er en fordel for oss at TV2 stiller med sine beste folk, konstaterer administrerende direktør i Adresseavisen, Per Axel Koch, som fremdeles er styreleder etter gårsdagens ekstraordinære generalforsamling i Kanal4.

De to øvrige styremedlemmene er administrerende direktør i Fædrelandsvennen, Lars E. Torjussen, og ansvarlig redaktør i Agderposten, Stein Gauslaa.

På styremøtet rett etter generalforsamlingen orienterte radiosjef Arne H. Krumsvik de nye styremedlemmene om det arbeidet som allerede er gjort i Kanal4.

- En kjemperessurs for oss som skal lage kanalen, mener han om TV2-toppenes tilstedeværelse.

Også avtroppende styremedlem Thor Viksveen fra NTB er positiv til TV2s dominans i styrerommet.

- Ingen sammenslåing

- Tre styremedlemmer til TV2 og tre til resten av aksjonærene er en del av den avtalen vi har gitt vår godkjenning av. Vi andre aksjonærer er bare glad for at TV2 har toppet laget, sier Viksveen.

Markedssjef Bjørn Gunnar Rosvoll har bygd opp salgsapparatet i pengemaskinen TV2, men understreket før møtet at det ikke foreligger ambisjoner fra TV2s side om felles reklamesalg for TV2, TV2 Nettavisen og Kanal4.

- Vi får et bredt kompetansemiljø for reklamesalg innen flere felt, men egne organisasjoner er nok det beste, mener Rosvoll.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys