Hovedinnhold

Det ultimate nerdespillet

LOS ANGELES (VG Nett) Hvis du har en par-tre tusen til overs, kan du snart få kontrollere en kamprobot med en av tidenes mest avanserte spillkontroller.

Denne saken handler om:

Futuristiske kjemperoboter styrt av mennesker, med en rekke destruktive våpen og andre angrepsmuligheter, er populært innenfor japansk animasjon. Både i tegneserier, animerte filmer og i dataspill.

Mandag viste spillselskapet Capcom for første gang frem det som kan ende opp med å være spillmessen E3s mest spesielle spill. I Xbox-spillet Steel Battalion kan spilleren kontrollere 20 forskjellige kamproboter ved hjelp av en kontroller som vil okkupere hele stuebordet.

- Hvis kontrolleren skal ha en reell pris på markedet, vil den koste 3-400 dollar (mellom 2.500 og 3.500 norske kroner), men vi ser på muligheter for å få ned prisen, sier Atsushi Inaba. Han demonstrerte spillet for de fremmøtte journalistene ved hjelp av de endeløse knappene, spakene og pedalene med dreven hånd, men han la ikke skjul på at dette blir vanskelig å sette seg inn i for spillere.

- Dette første spillet har til hensikt å gjøre spillerne vant til kontrolleren. Vi vurderer multiplayer-muligheter for fremtidige spill, men det ville blitt for vanskelig for spilleren nå, sier Inaba.

Steel Battalion er oppdragsbasert, og går stort sett ut på å ødelegge bygninger, militære installasjoner og andre kamproboter. Men Inaba tror ikke interessen vil stoppe etter de 30 timene det tar å fullføre spillet.

- Noen vil muligens spille dette spillet resten av livet sitt, smiler han. Og det er der fascinasjonen til Steel Battalion i all hovedsak ligger:

Dette er det ultimate nerdespillet for kamprobot-entusiaster.

Steel Battalion lanseres i USA til vinteren. Europeisk utgivelsesdato er ennå ikke kjent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill