Hovedinnhold

Øye nekter å bygge for Per Danielsen

Entreprenør Olav Øye nektet å jobbe for kjendisadvokat Per Danielsen. Grunn: Danielsen er forsvarer for stortingspolitiker Jan Simonsen som igjen kjenner noen palestinere i Midtøsten.
LES OGSÅ: - Brevet er rasistisk

Nok en gang er Oslo-entreprenør Olav Øye i søkelyset for å ha nektet å ta på seg byggeoppdrag. Denne gangen er det ikke en muslim han har nektet å bygge for, men en av Norges mest kjente advokater, Per Danielsen.

I et brev til Danielsen - som VG har - går Øye til frontalangrep på både advokaten og hans klient, Jan Simonsen.

En av karakteristikkene Øye bruker om Simonsen, er så sterk at VG velger ikke å trykke den.

Dravlegalten

Øye lar seg spesielt opprøre over spøken fra tidligere Frp-politiker Simonsen i underholdningsprogrammet «Senkveld» på TV2. Der sa Simonsen at han heller ville skyte Carl I. Hagen «på liksom i studio» enn å skyte Osama bin Laden fordi sistnevnte aldri hadde gjort ham noe galt.

«Jeg har sett det palestinske folk juble etter terroraksjonen, og deriblant også trolig Simonsens muslimske hjertevenner. Å nei, det var for å smiske for disse at den feite dravlegalten valgte sitt mål, og viste hvem han personlig mente mest fortjente å bli avlivet,» skriver Øye i brevet til Danielsen - som er spesialist på injurierett.

Brevet er datert 11. februar i fjor. Følgelig ble det sendt lenge før Øye i mai i år nektet å utføre grunnarbeidet til en garasje som norsk-pakistanske Kashif Ahmad (27) skulle sette opp i Holmenkollen i Oslo.

«Du er trolig muslim, og etter de siste muslimske terrortrusler vil ingen av mine ansatte arbeide for muslimer,» skrev Øye den gang.

Ahmad anmeldte entreprenøren. Politiet etterforsker nå om Øye har brutt rasismeparagrafen.

«Vise avsky»

Brevet til Danielsen - som skulle inneholde et konkret anbud - åpner Øye med:

«Fredag fikk jeg på TV så vidt med meg at du hadde påtatt deg å forsvare en av våre mest islamistiske imamer. Jeg må medgi at dette forarget meg, men jeg besinnet meg og gikk til vårt avtalte møte lørdag.»

Men etter å ha lest i avisen om Jan Simonsens deltagelse i TV-programmet «Senkveld» bestemte Øye seg for at han ikke ville jobbe for Danielsen likevel.

«Jeg beklager, men jeg synes vi alle bør nytte enhver anledning til å vise vår avsky for hva som hendte 11. september. Den datoen må vi ikke glemme. Vi vet at det er mullaer og imamer som hjernevasker muslimsk ungdom til å bli terrorister. Og jeg synes ikke vi bør bistå dem til å fortsette med dette. Du kjenner sikkert det gamle ordspråk: Si meg hvem du omgås osv,» skriver Øye.

Deretter avslutter han brevet på følgende måte:

«Beklager, men min interesse av å arbeide for deg ble borte.

- Ble helt målløs

Selv er Per Danielsen bare oppgitt over brevet.

- Jeg ble helt målløs og arkiverte det i skuffen for rariteter, sier den profilerte advokaten til VG.

Han oppfatter at avslaget han har fått, har en rasistisk begrunnelse. Danielsen oppfordrer derfor politiet til å få se på innholdet i brevet, i forbindelse med den pågående etterforskningen av Øye.

Brevskriveren selv var svært lite lysten på å snakke da VG tok kontakt. Øye erkjente imidlertid å ha sendt brevet og mente at «enhver fornuftig nordmann» er enig med ham.

- Det er ingen som kan tvinge meg til å jobbe for noen som helst. Jeg misliker sterkt at Danielsen har muslimske klienter og at han forsvarer Jan Simonsen, forteller Øye til VG.

Han gir videre uttrykk for at han er alt annet enn glad for at VG skriver om brevet - som han sier ikke var ment for offentligheten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks