Hovedinnhold

Vil ikke selge Hassan

MONTE CARLO (VG) Monaco-trener Didier Deschamps vil ikke selge Hassan El Fakiri - selv om Oslo-gutten har gjort seg godt kjent med sittekomforten på benk og tribune de siste månedene.
- Hassan er fortsatt ung, han jobber godt og har gode muligheter for mer spilletid, sier Deschamps til VG. Etter et mislykket leieopphold i Rosenborg er Hassan selv også innstilt på å bli i Monaco - med fem prosent skatt og jetsett-kjendiser på hvert hjørne.

- Nå vil jeg være tålmodig og slite for å spille meg til fast plass her i Monaco. Det er i hvert fall ikke aktuelt å dra herfra denne sesongen.

- Og hvis du ikke får sjansen på førstelaget?

- Da må jeg gjøre noe med det. Men akkurat nå har jeg ikke noe ønske om å selges.

Imponert

Deschamps er imponert over hvor god Hassan er med ballen, men skulle gjerne ha sett at han hadde vært sterkere.

- Det har jeg hørt i hele min fotballkarriere, ler Hassan.

Monaco-treneren synes det er interessant å jobbe med El Fakiri.

- Han er en av de unge spillerne jeg har mest tro på for fremtiden. Men det er vanskelig å komme med blant de 11 her i dag. Det er mange gode spillere.

Hassan El Fakiri trives uansett i fyrstedømmet, selv om han har spilt lite på førstelaget de siste månedene. I høst gjorde han det skikkelig bra og var på ukens lag i sportsavisen Lquipe i en serierunde. Siden har det ikke gått så bra. To og et halvt år ut i sin fem år lange kontrakt med Monaco har han ingen flere planer om leieopphold i Norge. Nå har han lyst til å komme blant de 11 utvalgte i klubben som rikingene i Monte Carlo egentlig gir blaffen i.

- Det er faktisk det eneste minuset ved å være her. Folk er ikke opptatt av fotball. I Bergen kunne du bli stoppet av folk på gata som ville prate fotball. Her er det ingen som bryr seg. Det er litt dumt. Jeg skulle gjerne ha spilt fotball på et hjemmestadion med mer stemning enn her i Monaco.

Når han blir deprimert, kan Hassan selvfølgelig ringe kontofonen og få greie på saldoen sin. Den har mange nuller, takket være den lave skatten i Monaco. Fem prosent skatt - det er en uoppnåelig drøm for flesteparten av oss.

- Men det er fotballspiller jeg er. Jeg vil spille fotballkamper. Det er det som er moro. Hassan er født og oppvokst i Marokko og trives med varmen i Monaco. Været kommer også på pluss-siden.

- Jeg føler også at jeg blir en bedre fotballspiller her. Det er mange gode i troppen. Jeg synes Monaco er et bedre lag enn Rosenborg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball