Hovedinnhold

Hamas varsler grusom hevn

Da Israel skulle drepe Hamas-lederen Yasser Taha, ble også hans kone og datteren Asnan (3) drept.

I går angrep Israel nye menneskelige mål i Gaza by. Men samtidig som israelerne drepte Hamas-lederen Yasser Taha, ble også hans kone og datteren Asnan (3) drept. Hun levde da hun ble hentet ut av bilen de satt i, men døde på Shifa-sykehuset i Gaza, opplyser sykehuskilder.
I går angrep Israel nye menneskelige mål i Gaza by. Men samtidig som israelerne drepte Hamas-lederen Yasser Taha, ble også hans kone og datteren Asnan (3) drept. Hun levde da hun ble hentet ut av bilen de satt i, men døde på Shifa-sykehuset i Gaza, opplyser sykehuskilder.
Tre år gamle Asnan er et av de siste ofrene i kampene mellom Israel og palestinere. Sivile dør i hopetall i krigen.

Denne saken handler om:

Varsler aksjoner

Nå truer Hamas med nye aksjoner.

- Det vil komme en reaksjon som vil minne om selvmord, fortalte den ytterliggående islamistgruppen i en pressemelding.

De ber nå utlendinger forlate Israel og de palestinske områdene for sin egen sikkerhet:

- Vi oppfordrer alle utenlandske borgere om snarest mulig å reise fra de palestinske områdene, sier Hamas-lederen Mahmud Asahar.

Også norske myndigheter tar terrortrusselen i Midtøsten på alvor.

- Vi har gjeldende reiseråd mot å dra til Israel og de palestinske områdene. Foreløpig har vi ikke foretatt noe spesielt etter den siste trusselen, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik i Utenriksdepartementet.

De fraråder nordmenn å reise til Israel på grunn av faren for nye terrorangrep, og ber folk vurdere å dra fra området.

Ifølge den norske ambassaden i Israel oppholder noen hundre nordmenn seg i Israel og de okkuperte områdene. Ingen ba om hjelp til å komme seg hjem i går.

«Liten kylling»

Til tross for USAs fordømmelse av israelske helikopterangrep bidro ikke Israels statsminister Ariel Sharon i går til forsoning. Han kalte palestinernes president Mahmud Abbas «en liten kylling som ikke har fått fjær», og mener de palestinske lederne skriker som små barn.

Palestinske myndigheter mener derimot helikopterangrepene er årsaken til at de ikke klarer å bekjempe terrorangrep fra militante palestinere.

Etter samtaler med Ariel Sharon og Mahmud Abbas - også kjent som Abu Mazen - ba USAs utenriksminister Colin Powell om at Abbas trapper opp terrorbekjempelsen:

- Jeg mener at han kan gjøre mer. Han har sagt at han ville gjøre mer, sa Powell til AP.

I går kveld varslet Hamas at de vil fortsette kampen til siste slutt, og sa at de hadde aktivert alle sine militære celler til å handle umiddelbart for å rive Israel i filler.

Da ofrene fra tirsdagens helikopterangrep ble begravet i går, møtte 35000 palestinere opp. Mange av dem ropte slagord mot palestinernes statsminister Mahmud Abbas:

- Abu Mazen, hør etter. Det er ingenting annet enn jihad (hellig krig).

Melding fra HamasDet vil komme en reaksjon som vil minne om selvmord.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks