Hovedinnhold

Norsk rekord av Bakken

I halvannet år har Marius Bakken drømt om å slå Knut Kvalheims norske rekord på 2000 meter. Lørdag forbedret rekorden med over tre sekunder.
Kvalheims rekord fra 1974 på 5.04,64 har vært uoppnåelig for norske langdistanseløpere inntil Bakken slo til så det suste i Florø lørdag. Han løp i mål på svært sterke 5.01,46 og knuste den eldgamle rekorden.

- Dette var deilig. Jeg var så spent før start, men nå fikk jeg bevisene på at jeg er der jeg skal være, og at alt jeg har gjort i vinter har vært riktig, sa Marius Bakken til NTB etter rekordløpet.

Var kjempespent

Han dro til skikkelig etter vel to og en halv runde, og fra da av handlet det bare om Marius Bakken, selv om det var både sterke kenyanere og en farlig marokkaner i feltet. Afrikanerne var sjanseløse mot Bakken, som har slitt tungt et par sesonger.

- Jeg må gi en stor takk til alle som har støttet meg i den vanskelige tiden jeg har vært gjennom. Uten dem ville jeg vært sjanseløs, sa han.

- Det har vært et slit å komme tilbake, og jeg må innrømme at jeg har vært kjempespent før denne 2000 meteren. Den siste uken har jeg til og med hatt problemer med å sovne, men jeg var gjennom en flott test tirsdag, så det ante meg at det kunne bli bra her, sa Bakken.

Overrasket

Marius Bakken sa også at han var litt overrasket over at han skulle klare å knuse rekorden så suverent som han gjorde det.

- Jeg merket at det løsnet litt for meg underveis, og de siste to rundene var jeg så sprek at det eneste jeg tenkte på var å gi det jeg hadde, men at jeg skulle slå rekorden så klart, det hadde jeg aldri drømt om, sa han.

- Dette er beviset på at behandlingen jeg har fått av doktor Abrahamsen og treningen jeg har vært gjennom i vinter har vært riktig. Nå kan jeg roe det ned, for nå vet jeg at jeg er i rute. Det er deilig å slippe bekymringer rundt det.

- Hva tenker du om de kommende ukene?

- Jeg skal si deg at akkurat nå kommer jeg ikke til å tenke framover i det hele tatt, men bare kose meg over rekorden og dette flotte resultatet, sa Bakken til NTB.

Må legge kabalen videre

Marius Bakken vet at han er på rett vei. Han vet også at han skal løpe 1500 meter i de to neste stevnene, før han debuterer på spesialdistansen 5000 meter i Golden League-åpningen på Bislett 27. juni. Etter det vet han ikke helt hvordan programmet blir.

- I utgangspunktet var det bestemt at jeg skulle løpe på Bislett og en ny 5000 meter i Roma vel en uke senere. Nå kan det hende at jeg tar et løp mellom Bislett og Roma også, og da kan det tenkes at jeg blir med i Golden League i Paris.

- Men de detaljerte planene rundt dette må jeg snakke med treneren min og støtteapparatet mitt om. Jeg kommer iallfall ikke til å reise til høyden før etter løpet i Roma, sa Bakken.

Da skal han til St. Moritz i tre uker og finne VM-formen, for det er VM i Paris som selvsagt er sesongens høydepunkt og hovedmål.

IV>

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Friidrett

Se neste 5 fra Friidrett