Hovedinnhold

Truer med å stille nakne i GP-finalen

RIGA (VG) Russiske t.A.T.u. sjokkerer og skaper Grand Prix-skandale tre dager FØR finalen.

Denne saken handler om:

Den påstått lesbiske duoen, som har solgt en million singler av debuten «All The Things She Said», elsker skandaler og oppmerksomhet. Her er «høydepunktene» fra gårsdagens pressekonferanse:

De ønsker å opptre nakne under sendingen, og kan bli diskvalifisert.

De var mer opptatt av å tegne hjerter og snakke i mobiltelefonen enn å svare på spørsmål fra journalister på jobb.

Manageren ga dem stikkord på russisk før de våget å svare med enstavelsesord.

- Salen og dekoren var stygg. Det var ikke noe morsomt å være her, mente de to.

De to jentene deler et trangt rom og en smal seng der de har «deilig sex».

De skal inngå partnerskap om de vinner.

De orket ikke å stille opp til foto fordi Julia følte hun var litt forkjølet.

Til slutt ble de pepet ut fra møtet med over fem hundre journalister.

Maken til arrogante, snørrhovne deltagere har den internasjonale Grand Prix-finalen knapt sett.

Omgitt av sikkerhetsvakter og manageren Ivan Shapovalov (36, tidligere psykolog) er t.A.T.u. på godt og vondt stjernene i årets Grand Prix-sirkus.

PR-triks

- Ikke siden Baccara var med i 1978 eller Cliff Richard var med i 1968 og 1973 har konkurransen hatt denne type internasjonale stjerner som deltagere, sier Kato M. Hansen, president i den norske Grand Prix-klubben.

- Deres oppgave er å spille på sex og sjokkere. Deres store problem er at de ikke klarer å levere varene. De har en meget middelmådig sang som kanskje klarer å få mange unge stemmer, men neppe folk over 20, sier Hansen som avskriver t.A.T.u. som artister som kjemper for lesber og homsers rettigheter:

- Dette er et PR-triks fra ende til annen, sier Hansen, og kan aldri huske at en Grand Prix-sending er blitt stoppet eller at noen blir diskvalifisert på grunn av sin opptreden.

Det kan skje lørdag. De to russiske tenåringene Julia Volkova (18) og Lena Katina (18) truer med å kaste klærne og opptre nakne under direktesendingen.

- Nakenhet hører ikke hjemme i Grand Prix. Skjer dette, er det automatisk diskvalifikasjon. Det er synd om de må ty til slike midler for å få oppmerksomhet, sier NRKs Jon Ola Sand, som er NRKs øverste ansvarlige under Grand Prix-konkurransen.

Sensureres

Den europeiske kringkastingsunionen EBU har likevel tatt sine forholdsregler.

- Om de skulle komme på den ville ideen og kaste klærne, merker neppe TV-seerne noe. Parallelt med den direkte sendingen, går et opptak fra generalprøven sekund for sekund. Skjer det noe uforutsett, legger vi det umiddelbart ut på lufta. Vi har et ekstra øye til hva russerne til enhver tid gjør, sier nordmannen Marius Bratten som er ansvarlig for innholdet i den tre timer lange direktesendingen.

T.A.T.u. er helt uinteresserte når de møter europeisk presse. De ser ned i bordet, tegner hjerter, svarer med enstavelsesord, og bryr seg ikke om og har ikke hørt noen av de andre deltagerne.

- Vi er her for landet vårt og skal forsvare Russland.

Det var det mest fornuftige svaret de to tenåringene klarte å levere i løpet av 35 minutter.

På spørsmål om hva de skulle gjøre lørdag, var oppfordringen:

- Slapp av og følg med! Vi finner på noe!

Deres manager Ivan Shapovalov ble for øvrig fredag arrestert da de holdt på med filminnspilling i Moskva. 300 14 år gamle jenter skulle være med i filmen, og de fikk 200 kroner hver for å posere frekt og være nakne. Bildene skulle brukes på deres nye album. Manageren sier selv han ble arrestert fordi han ikke hadde de rette polititillatelsene.i RIGA

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk