Hovedinnhold

Gjeterhunden Odin angrep Malin (5)

ORKDAL (VG) Slik så Malin (5) ut etter at gjeterhunden Odin gikk til angrep.
Border collien bet seg fast i ansiktet til det lekende barnet - rev opp en dyp flenge i Malins venstre kinn, og etterlot seg bitemerker i det høyre.

Jenta er merket for livet. Foreldrene er glade for at det ikke gikk enda verre.

- Noen centimeter lenger ned hadde hunden gått i strupen på henne. Det er fryktelig å tenke på, sier Birgitte Olafsson (27) og Tommy Snildal (27) fra Orkdal i Sør-Trøndelag.

Angrepet skjedde like ved boligen deres tirsdag, mens hundedebatten raste.

- Må få leve

Nå har foreldrene krevd at Odin blir avlivet. Kvinnen som eier hunden, mener den må få leve.

Hadde forslaget til ny hundelov allerede vært vedtatt, ville border collien etter alt å dømme måttet bøte med livet. Det omstridte lovforslaget legger opp til at alle hunder som påfører barn under 12 år vesentlige skader, bør avlives.

Nå slåss Odins eier for hundens liv.

- Jeg mener det er unødvendig å avlive den. Den er plassert hos en oppdretter som vil ta vare på ham, sier kvinnen.

Foreldrene til Malin mener avliving er det eneste naturlige. De er rystet over hva de har opplevd rett utenfor sin egen dør.

- Hunden har gått løs blant barna gang på gang. Det er tatt opp med eieren på husmøter, men så har det glidd ut igjen. I fjor bet den etter Malins tvillingsøster Charlene. Dette var ikke noe uhell. Eieren har utfordret skjebnen, mener Birgitte Olafsson og Tommy Snildal.

Sydd sammen

Tirsdag skjedde det de hadde fryktet. De hørte et hyl fra barnet, og forsto at noe virkelig alvorlig hadde skjedd.

- Jeg så hvor den ene hjørnetannen til hunden hadde gått inn og flerret opp kinnet. Malin hadde bittmerker i ansiktet etter andre tenner også, sier Tommy Snildal.

Jenta ble brakt til St. Olavs hospital i ambulanse, der hun ble operert under full narkose. Legene sydde sammen den dype flengen i to lag.

Foreldrene har fått beskjed om at det endelige resultatet blant annet avhenger av om det setter seg betennelse i såret.

De varslet politiet og tok det som en selvfølge at hunden ville bli avlivet umiddelbart.

Onsdag ettermiddag kom familien hjem fra sykehuset. Noen timer senere så de kvinnen komme kjørende med hunden og slippe den løs utenfor huset. Senere på kvelden løp den omkring i boligfeltet på ny.

Da kom politiet og snakket med begge familier. Torsdag morgen plasserte eieren Odin hos en oppdretter i Østerdalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks