Hovedinnhold

Sollied har tjent 70 mill. på Europa-eventyret

KAN GLISE HELE VEIEN TIL BANKEN: Trond Sollied vant både serie og cup med Olympiakos, men måtte gå da det sviktet i Europa. Men kontoen er nok fornøyd likevel. Foto: REUTERS
KAN GLISE HELE VEIEN TIL BANKEN: Trond Sollied vant både serie og cup med Olympiakos, men måtte gå da det sviktet i Europa. Men kontoen er nok fornøyd likevel. Foto: REUTERS
HEERENVEEN (VG Nett) Trond Sollied (49) har hatt en trenerkarriere hans norske kolleger bare kan misunne ham. I alle fall rent økonomisk.

Denne saken handler om:

«AS» Trond Sollied:

** Lønn i Brugge (2000-2005): Ca. 35 millioner kr.

** Lønn i Olympiakos 1,5 sesonger (2005-2006): Ca. 24 millioner kr.

**Etterlønn fra Olympiakos (inkludert bonuser): Ca. 10 millioner kr.

** Nåværende lønn i Heerenveen: Ca. 7,2 mill kr.

I tillegg trente Sollied belgiske Gent i to perioder, 1999-2000 og 2007-2008.

- Penger kommer. Men det kan aldri være noe drivkraft. Da mister du piffen med en gang, sier Heerenveen-treneren - som ikke snakker om konkrete summer.

VG Nett snakket med 49-åringen en drøy uke før spekulasjonene rundt hans fremtid i klubben dukket opp. Sollied har imidlertid tillit i styret - enn så lenge. Og uansett klarer han seg nok relativt greit økonomisk.

Milliondryss

En gjennomgang av VGs arkiv viser nemlig at Sollied har sopt inn minst 70 millioner kroner i bruttolønn fra periodene i Club Brügge og Olympiakos (+ etterlønn). De to periodene han har trent Gent er ikke med i regnestykket, som trolig blir noen millioner kroner større.

Leserne diskutérer:«Ta landslagsjobben, Sollied!»

I tillegg får han etter det VG erfarer i overkant av syv millioner kroner i årslønn fra Heerenveen. Kanskje ikke så mye sammenlignet med for eksempel Sir Alex Ferguson som drar inn rundt 60 millioner kroner årlig - men likevel høyst respektabelt for en kar fra Mo i Rana.

- Jeg føler meg veldig priviligert fordi dette var hobbyen min. Jeg har aldri gjort dette for penger, men fordi det har vært gøy. Og jeg har det fremdeles veldig gøy, sier Sollied til VG Nett.

God stemning

MOT EUROPA: Trond Sollied og Heerenveen. Foto: EPA
MOT EUROPA: Trond Sollied og Heerenveen. Foto: EPA

Fem kjappe minutter med den travle Heerenveen-treneren var det vi fikk etter seieren over Utrecht for to uker siden - der stemningen var noe bedre enn etter 0-6 for Twente sist lørdag.

VG Nett prøvde seg med forsiktig kritikk av lagets forsvarsarbeid i førsteomgangen, men fikk raskt svar på tiltale fra mannen med en av de desidert klokeste fotballhodene i Norge.

- Forsvarsspillet var ikke galt. De (Utrecht) hadde tre sjanser i det løpet av hele kampen og to gikk inn.

Altså bare fire færre enn mot Steve McClarens Twente...

Skal til Europa

Han har klare ambisjoner med laget som deltok i Champions League for seks år siden. Laget deltar denne sesongen i UEFA-cupen - og satser på å bli dårligst nummer fem i den hjemlige serien, slik at det blir en ny rundtur i Europa i 2009/2010.

PÅ LERKENDAL: Trond Sollied gikk fra Rosenborg til Gent i 1999. Foto: Gorm Kallestad
PÅ LERKENDAL: Trond Sollied gikk fra Rosenborg til Gent i 1999. Foto: Gorm Kallestad

- Jeg har et godt håp om at vi greier nettopp det. Inntil nå har vi ikke klart å stille med det sterkeste laget på grunn av skader, jeg vet at vi kan stille mye bedre.

Les også:- Det naturlige,norskeførstevalget som landslagssjef

- Til nå har jeg vært kjent for å være en bygger, men nå er jeg mer en reperatør. Så får jeg håpe jeg slipper å reparere like mye i fremtiden, smiler han.

Storfint besøk

I helgen møter Heerenveen én av de hollandske storkanonene - PSV Eindhoven - hjemme foran et utsolgt Abe Lenstra stadion.

- Alle kamper er like tøffe. Vi har sløst bort mye poeng i serien. Jeg har ikke følt at noe lag har vært bedre enn oss. Og hjemme bør vi kunne slå alle i ligaen, sier han.

PS: Tre nordmenn spiller i Heerenveen under Trond Sollied. Det er Tarik Elyounoussi, Andre Hanssen og Christian Grindheim.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball