Hovedinnhold

Rein glede

Denne saken handler om:

Høsten er en fantastisk årstid for oss matelskere, og det er også tiden for ivrige jegere. Jeg har jo allerede avslørt at jeg ikke kommer innunder den siste kategorien, så det gjelder å kjenne en jeger eller to.

TRADISJONELL HØSTMAT: Reinsdyrstek med sopp. Foto: Magnar Kirknes
TRADISJONELL HØSTMAT: Reinsdyrstek med sopp. Foto: Magnar Kirknes

Det eneste negative med deilig viltkjøtt er at det er så dyrt for oss alminnelige. Har du først gått til innkjøp av denne eksklusive råvaren gjelder det å behandle den best mulig.

Rosastekt kjøtt vil jeg gjerne slå et slag for. Glem viltstek som smaker lever og med konsistens som skosåler, da kan du heller bruke pengene på noe annet.

Viltkjøtt har lite fett og krever varsom behandling, overkoking og oversteking er svært uheldig, kjøttet bør helt klart ha en rosa kjerne.

I dag har jeg laget til en rett hvor jeg har brukt flatbiff av reinsdyr og langtidsstekt den i stekepose. Dette er en flott metode som egner seg godt til viltsteker og andre steker for den saks skyld.

Og hvorfor ikke bytte ut hamburgeren med helnorske ville burgere? Med en smak så langt fra McDonalds det er mulig å komme...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Mat og drikke

Se neste 5 fra Mat og drikke