Hovedinnhold

Northug jr. får bot etter Grosvold-intervju

FIKK REFS: Petter Northug jr. hevdet at han ikke kjenner til boten fra Norges Skiforbund da han kom fra Kino på Lillehammer i går kveld. Foto: Geir Olsen
FIKK REFS: Petter Northug jr. hevdet at han ikke kjenner til boten fra Norges Skiforbund da han kom fra Kino på Lillehammer i går kveld. Foto: Geir Olsen
OSLO/LILLEHAMMER (VG) Petter Northug jr. (22) mister to månedslønner fra Norges Skiforbund fordi han ikke hadde landslagets sponsor på genseren da han stilte i «Grosvold» på NRK sist fredag.

Denne saken handler om:


Langrennsstjernen møtte opp med en genser hvor det var brodert inn navnet på to personlige sponsorer, men ingen av landslagets sponsorer. Ifølge VGs opplysninger provoserte dette landslagsledelsen, som på et møte skal ha gitt uttrykk for at løperne var altfor slappe til å profilere landslagssponsoren. De ønsket derfor å sette et eksempel og straffe Petter Northug jr. for det han gjorde. Etter hva VG forstår skal boten ha blitt satt til inndragning av såkalt treningsstipend i to måneder. For Northug jr. skal dette utgjøre rundt 15 000 kroner.

- Dette kjenner jeg ikke noe til, var eneste Northug jr. ønsket å si da VG traff ham på Lillehammer i går.

Sportssjefen var heller ikke i det snakkesalige hjørnet.

- Dette ønsker jeg ikke å kommentere i det hele tatt, dette er interne saker, sier Åge Skinstad, som på generelt grunnlag kan fortelle at de har helt klare regler på slike ting.

Saken fortsetter under bildet!

BLE INTERVJUET: Petter Northug jr. av Anne Grosvold. Foto: NRK
BLE INTERVJUET: Petter Northug jr. av Anne Grosvold. Foto: NRK


Petter Northug jr. kommer imidlertid ikke til å tape noe på boten. Den ene sponsoren han viste frem på TV betaler den.

- Vi tar boten, for vi ønsker at Petter skal gå fort på ski og så lenge skiforbundets ledelse ikke tar det ansvaret, så gjør vi det, sier Are Sørum Langås i Amentio AS.

Faren beklager

Faren til Petter Northug jr. sier reglene er klare og at sønnen gjorde en feil - han skulle profilert landslagets sponsor også.

- Jeg har snakket med Åge (Skinstad) og det er bare å beklage. Det går litt for fort av og til, og Petter var faktisk ikke klar over det, så dette må vi bli bedre på, sier John Northug.

Sesongen starter snart:
Diskuter vintersport her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Langrenn

Se neste 5 fra Langrenn