Hovedinnhold

Tutta-spill om 3,5 mill.

Startet strålende på "hjemmebane"

I SLAG: Suzann Pettersen i Orlando. Foto: AFP
I SLAG: Suzann Pettersen i Orlando. Foto: AFP
ORLANDO (VG Nett) Denne helgen kjemper Suzann Pettersen (27) om den største premiepotten så langt denne sesongen. Og foreløpig går det veldig bra.

Denne saken handler om:


- Jeg hadde noen gode forsøk og prøvde bare å være aggressiv der det var mulig. På en del av hullene her er par en god score, sier Suzann Pettersen etter å ha plassert seg på tredjeplass etter en førsterunde fire slag under par.

Les også:Tutta liker å se på gutta

Aldri før har det vært så mye penger på LPGA-touren som denne sesongen. Og denne helgen ligger det 390.000 dollar og venter på vinneren, nesten to millioner norske kroner. Det gjør helgens turnering til den største pengemessig så langt i 2008.

Allerede neste uke er det klart for en ny storturnering, like utenfor Miami. Der får vinneren 300.000 dollar, 1,5 millioner norske kroner - og dermed ligger det totalt 3,5 millioner kroner i førstepremier disse to ukene.

Tutta har vunnet to turneringer på rad på LPGA-touren en gang tidligere. Det skjedde i Asia under andre halvdel av fjorårets sesong.

- Bedre enn i fjor

Men, det blir en tøff kamp om topplasseringene denne uken. 49 av de 50 beste spillerne på LPGAs pengeranking spiller i Orlando i helgen, mens ni av de ti best rankede kvinnelige golfspillerne også er med.

På årets første fire måneder har Suzann Pettersen tjent en million kroner i rene premiepenger, og det til tross for at andreplassen er den eneste gangen hun har havnet blant de ti beste.

I går la Tutta grunnlaget for det som kan bli enda en innbringende helg. Carin Koch og Teresa Lu leder turneringen fem slag under par, bare ett slag foran Suzann.

Stor forskjell

I supersesongen 2007 tjente Tutta rundt 8,8 millioner kroner på LPGA-touren, og rundt 600.000 kroner på Europa-touren i premiepenger. I tillegg kommer hennes millionavtale med hovedsponsoren Nike, og andre tunge sponsorer som for eksempel elektronikk-giganten LG.

Som VG har skrevet tidligere tjente Tutta rundt fem millioner kroner da hun byttet fra VG-logo til LG på capsen.

Mens Nike-avtalen, som går over tre år, er verdt mye mer.

- Livet har egentlig ikke forandret seg så mye. Jeg er den samme jenta som jeg var for 12 måneder siden. Jeg går ut på banen hver dag og forsøker å bli bedre i golf, sier Tutta, som utklasser andre norske kvinnelige idrettsutøvere når det kommer til premiepenger og sponsoravtaler.

Koster skjorta

Det er pengene spillerne tjener på LPGA-touren som danner grunnlaget for rankingen hver sesong. Lorena Ochoa fra Mexico topper den rankingen så langt i 2008 med imponerende fem millioner kroner på årets første tre måneder.

VRAKET: Suzann Pettersen har vraket sin caddie James Walton. Foto: AP
VRAKET: Suzann Pettersen har vraket sin caddie James Walton. Foto: AP

Selv om pengene renner inn for mange av golfstjernene, kan de ikke sette alt på sparekonto. De bruker også mye penger, noe Suzann Pettersen er et godt eksempel på. Ikke bare koster det å reise verden rundt, men hun har også investert store penger i manager, treneren Gary Gilchrist og de mentale trenerne Lynn Marriott og Pia Nilsson.

I tillegg har hun nå også byttet ut caddien James Walton med den anerkjente amerikaneren Greg Johnson. Han har vært caddie for golfstjerner som Brittany Lincicome, Juli Inkster og Michelle Wie, og han skal naturligvis ha sin del av kaka når Tutta gjør det bra.

Suzann Pettersen har også brukt golfpengene til å kjøpe to hus i Orlando. Det første kjøpte hun da hun ble LPGA-spiller. Nå har Tutta flyttet ut av det gamle huset og inn i et nytt, mye større hus i samme område. Faktisk spiller hun nærmest i sitt eget nabolag. Det er ikke bare positivt.

- Det er distraherende. Når man kommer hjem er det alltid ting å gjøre. På et hotell kan man slappe av og se tv. Jeg forsøker å gjøre så lite som mulig og førsteprioritet er å få nok søvn, poengterer Tutta.

Totalt har Tutta tjent over 20 millioner kroner i rene premiepenger i løpet av golfkarrieren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport