Hovedinnhold

Flåklypa i 3D

(VG Nett) 160.000 nordmenn har så langt kjøpt PC-spillet «Flåklypa Grand Prix». Men Remo Caprino mener markedet ikke er mettet.

Denne saken handler om:

Denne uken kommer ennå en versjon av bestselgeren «Flåklypa Grand Prix», som har solgt til sammen 160.000 eksemplarer av de to forrige versjonene. Hvis et spill selger mer enn 30.000 eksemplarer i Norge, regnes det som eksepsjonelt bra.

- Vi har vist at det finnes et uutnyttet marked her, sier Remo Caprino til VG Nett.

Den største nyheten i denne tredje versjonen av «Flåklypa Grand Prix» er 3D-effekter.

- Vi mener selv vi er de første i verden som gjør dette på en billig måte, sier Remo Caprino til VG Nett, før han viser oss et minispill hvor Solan slår en ping-pong-ball rett i fleisen på spilleren og en rekke nye 3D-scener hvor den fantasifulle verdenen til faren Ivo Caprino blir ennå mer levende og spennende.

- Det hadde vært moro om pappa hadde sett dette her, sier Caprino med et snev av melankoli når han viser oss en 3D-scene hvor Reodor Felgen spiller munnspill, Solan Gundersen plystrer og Ludvig spiller på munnharpe i solnedgangen.

I tillegg til 3D-spillene og -opplevelsene, inneholder gullversjonen av «Flåklypa Grand Prix» noen nye småspill og alt det tidligere utgitte materialet.

Når vi spør om vi nordmenn egentlig trenger ennå en ny versjon av «Flåklypa Grand Prix», blir Caprino litt oppgitt.

- Jeg skjønner ikke at det skal være noe negativt at vi gir ut en gull-utgave, sier han og peker på at det for det første er vanlig at storselgere kommer i flere oppdaterte versjoner, og at de tross alt har mye nytt materiale.

- Det er mer nytt her enn i de fleste andre familiespill. Og dessuten følger alt fra de forrige versjonene med, og prisen er også 100 kroner lavere, sier Caprino.

Caprino har det siste året forsøkt å få solgt spillet i Danmark og Sverige. Det har vist seg å være vanskelig.

- Vi har, om mulig, fått enda bedre anmeldelser av spillet i Danmark enn i Norge. Men vi slipper ikke til i butikkene og i de store kjedene, sier Caprino.

- Det å komme gjennom i distribusjons- og forhandlerleddet er et kjempeproblem for et uavhengig spillselskap som vårt, legger han til.

For å få solgt spill, er man i dag avhengig av å gå via en av noen få distributører. Og det er en kjensgjerning at det skal litt til å få til avtaler om dette.

- De må passe seg, på et eller annet tidspunkt kommer det et spill som er så sterkt i seg selv at det finner sin egen distribusjonsform. Og da har de store forhandlerne og kjedene et problem, mener Caprino.

Problemene med å få fart i salget i Sverige og Danmark har ført til at det neste spillet basert på arven fra Ivo Caprino, «Askeladden», har blitt midlertidig utsatt.

- Med 160.000 solgte eksemplarer av «Flåklypa Grand Prix» tjente vi inn investeringene, i tillegg til at vi fikk nok penger til å oversette spillet til dansk og svensk, sier Caprino. De har rett og slett ikke råd til å starte utviklingen av et nytt spill.

- Jeg torde ikke sette hus og hjem i pant ennå en gang, som jeg gjorde med «Flåklypa Grand Prix», sier Caprino.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill