Hovedinnhold

Roxette-comeback

...etter 13 år og 45 millioner album

CANNES (VG) Etter 45 millioner solgte album er det duket for et Roxette-comeback - 13 år etter at Per Gessle og Marie Fredriksson slo seg sammen.
I februar kommer albumet «Have A Nice Day», som vil bevise om Roxette fortsatt har livets rett eller om pop-toget er gått for deres del.

- Vanskelig å si hvordan det vil gå, bemerker Per Gessle, som nylig rundet 40 år.

Fredriksson er nesten ett år eldre. Heller ikke hun er helt sikker på hva comebacket vil bety for henne og Gessle, som begge er gift og foreldre.

- Jeg gikk i studio med blandede følelser, medgir Fredriksson.

- Det er selvfølgelig spennende å komme sammen igjen. Det er gått fem år siden det siste skikkelige Roxette-albumet og fire år siden vi turnerte. Sist gang vi sto på en scene sammen, var i 1995 i USA, minnes den kortklipte og lyshårede sangerinnen.

- Ingenting er gitt, hevder Gessle.

- Albumet kan bli et mageplask eller det kan selge 15 millioner eksemplarer. Marginene er små i denne bransjen. Det eneste jeg vet, er hvordan en god poplåt skal være. Det er min eneste referanse i en tid da alt går så forbannet kjapt, fastslår Gessle.

Beskjeden

Sveriges kanskje dyktigste låtskriver gjennom tidene er mer beskjeden enn han strengt tatt trenger å være. I musikkbransjen er han kjent for å være en meget dyktig forretningsmann, som dessuten vet hva han er verd for plateselskapet EMI.

At Roxette nylig skrev under på en 10-årskontrakt, vitner om at bandet er god butikk for alle parter.

Selv er privatpersonen Gessle god for rundt en halv milliard svenske kroner. Nesten alt han tar i blir til penger, sies det.

Men alt har sin pris - også for Gessle.

Fire topplasseringer i USA gjør rare ting med hodet til hvem som helst.

- Jeg var i ferd med å bli mett av suksessen og trøtt av musikkbransjen. Jeg kjente meg umotivert og utbrent etter å ha jobbet nesten uavbrutt fra 1988 og frem til 1995, forteller han.

Sønnen Gabriel, som nå er 17 måneder gammel, ble vendepunktet.

- Plutselig fikk livet nytt innhold. Jeg kunne for første gang, i en alder av 38 år, unne meg den luksus å reflektere over livet, rett og slett nyte fruktene av mitt arbeid. Å få en familie, ga meg overskuddet tilbake, sier Per Gessle.

Harmoniske

Fredriksson hevder at begge to er blitt langt mer harmoniske og lykkeligere etter at de tok en pause fra alt som hadde med Roxette å gjøre.

- Vi har fått gnisten tilbake. Som foreldre må vi forholde oss til vanlige mennesker som slett ikke er berømte. Ingenting bringer deg kjapt ned på jorden, konstaterer Marie Fredriksson, som likevel finner det tilfredsstillende at Roxette fortsatt henger med, mens flesteparten av artistene som de tidligere kjempet mot på hitlistene for lengst er historie.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk