Hovedinnhold

Spillmarkedet vokser kraftig

(VG Nett) Spillkonsollen Xbox må finne seg i sisteplassen i konsollkrigen i år, skal vi tro en fersk rapport. Men det totale spillmarkedet har en enorm vekst.

Denne saken handler om:

I en fersk rapport fra research-firmaet Informa Media Group, heter det at spillmarkedet vil nå nye høyder i år.

Ifølge rapporten, som er gjengitt hos BBC News, vil spillmarkedet ha en samlet gloval verdi på 31 milliarder dollar - over 227 milliarder norske kroner - innen utgangen av 2002. Det er en økning på 12 prosent fra 2001.

Hovedgrunnen til det økte salget er naturligvis at det har kommet to nye spillkonsoller på markedet, Gamecube og Xbox, i tillegg til Playstation 2. Den økte fokusen på spill har fått mange til å investere i en av de tre konsollene i år, og salg av maskinvare står for nesten 70 prosent av det totale markedet.

Tallknuserne i Informa Media Group tror Sonys Playstation 2 vil ha en markedsandel på 69 prosent med 70 millioner solgte spillkonsoller. Nintendos Gamecube vil ifølge rapporten selge 15 millioner eksemplarer, mens Xbox vil selge 7 millioner.

Rapporten hevder også at markedet for PC-spill og spill på håndholdte maskiner vil synke med 8,5 prosent i 2002.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill