Hovedinnhold

- Vi rykker aldri ned

Fotballagent Erik Solér (41) ble så provosert da han så jumboplassen til Start på VG-lupen, at han var villig til å vedde hva som helst på at sørlendingene holder seg flytende.

Denne saken handler om:

- Vi rykker ALDRI ned, sier Solér skråsikkert fra det nye kontoret sitt på Aker Brygge i Oslo.

Han kan si «vi» med god grunn. Uten Solér på banen, hadde sørlendingene i dag stilt med et lag som neppe hadde hevdet seg i 1. divisjon en gang.

- VGs tips om bunnplass og nedrykk er totalt feil. Hvis så skjer, da har jeg sterkt overvurdert mine fotballkunnskaper, sier fotballagenten.

Investor

Som agent kan han ikke kjøpe seg opp i en fotballklubb. Det er ikke lov. Men det den suksessfulle agenten og businessmannen har gjort, er å investere i spillerstallen til Start. Det er lovlig.

- Start Toppfotball solgte salgsrettighetene til et investeringsselskap. Og i det selskapet er jeg en av 30-40 investorer som er inne. Jeg har eierinteresser i en del spillere. Det er det lengste jeg kan gå uten å gjøre noe ulovlig, sier Solér til VG.

- Hvor mye har du investert her?

- Noe tall vil jeg ikke gi. Men samlet er det investert ganske mange millioner, sier Sol'er.

- Hvorfor bruke penger på akkurat Start?

- Både styreformannen og treneren i klubben er gode venner av meg. Jeg hadde vel kanskje ikke gjort dette om ikke Jan Halvor Halvorsen hadde vært trener for klubben, sier Erik Solér om en av sine beste venner.

- Hva hvis Start ligger sist etter 10 serieomganger og styret sparker kameraten din. Trekker du deg ut da?

(Pause) - Nei, det gjør jeg nok ikke. Men jeg kommer nok til å si hva jeg mener. Og jeg mener at Jan Halvor Halvorsen er en av de trenerne i Norge med det største potensialet.

- Er planen på sikt å gi seg som agent - og overta Start?

- Nei. Jeg tror dette er det jeg kan gjøre for en fotballklubb. Og dette er en langsiktig sak, med et perspektiv på 5-10 år. Det er såpass spennende å drive som agent at det ønsker jeg å fortsette med.

Rådgiver

Solér er sportslig rådgiver for trener Halvorsen. Han er i Kristiansand ca. én gang i uken, og han har hytte i Lillesand.

Etter sesongen i fjor forsvant en rekke spillere fra klubben. En stund senere kom omtrent like mange til klubben. Hvorfor?

- Spillerorganisasjonen NISO krevde fristilling av samtlige spillere så lenge Start ikke kunne oppfylle forpliktelsene. Derfor forlot mange spillere klubben. I desember kom jeg inn i bildet, og vi begynte å jobbe med nye spillere. En del av ideen var at jeg hurtig skulle finne gode navn. Det var et stort hull - og det trengtes kjapp rekruttering av spillere.

- Jeg mener jeg har gjort en brukbar jobb der, sier Solér - og ramser opp de gode grunnene til at han er overbevist om at Start ikke rykker ned denne sesongen:

** Keeper Dime Jankulovski - fra Västra Frölunda.
- Fotballekspertene i Sverige mener han er blant de fem beste svenske keeperne.

** Midtstopper Jukka Hakala - fra Silkeborg.
- Stor fart, og skadefri en opplagt konkurrent til Hannu Tihinen som makker til Sami Hyypiä i Finlands midtforsvar.

** Donatas Vencevicius - midtbane, fra FC København.
- Utrolig god, det kan danskene skrive under på. Har vært en solid brikke, både i Polen og hos FCK. Mangler litt fart, men blir en viktig stabilisator på Starts midtbane.

** Morten Larsen - ving fra Aalborg.
- Knuser alle fartsrekorder på Sørlandet, men må selvsagt bevise andre ting også. Men anbefalingene på ham er gode.

** Ricardas Beniusis - spiss fra Litauen.
- Stor, tøff og sterk. Det vet vi. Og han har et godt skudd. Men dette er et prosjekt, selv om vi vet han passer godt inn sammen med to raske vinger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball