Hovedinnhold

Umulig å mislike

St. Thomas:« I'm Coming Home»

(Racing Junior)

Denne saken handler om:

Hatten av for St. Thomas. En urban cowboy som sysler med vindskeive viser og slentrende countryrock, og likevel baner seg inn på hitlistene i 2001. Stigmaet som alle former for rootsmusikk de siste årene har fått, har med andre ord ikke rammet postmannen Thomas Hansen (25), alias St. Thomas, som går sine egne veier. I tider hvor større plateselskap skyr alt som smaker av tradisjonsmusikk, er det hippe Racing Junior, et lite selskap fra Oslo, som har satset langsiktig på St. Thomas.

Sjarmerende skakt

Resultatet ble en hit med «The Cornerman EP» som har ligget flere uker på singlelista i VG i sommer og solgt meget bra. Til dem som har kjøpt debutalbumet «Mysterious Walks» og den nevnte EP'en, er det bare å fastslå at det nye albumet, «I'm Coming Home», gror kraftig for hver runde på CD-spilleren. Det låter sjarmerende skakt. Mannen skriver flotte melodier med rustikke gitarpartier og ruslende leirbål-komp.

Slentrende

Lydbildet er romslig og luftig. Alt sammen er med på å skape en intim setting som kler de slentrende låtene perfekt. Eneste minus er at albumet kanskje blir litt ensidig i det lange løp, men sjekk ut hiten «Cornerman» og ikke minst «The Cool Song», så kan det hende resten kommer av seg selv. Folk som liker de eldre sakene til Neil Young, salige Gram Parsons og pussige Lambchop, kan få mye ut av et album som «I'm Coming Home».

St. Thomas er plent umulig å mislike.

ESPEN A. HANSEN

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Musikk

Se neste 5 fra Musikk