Hovedinnhold

Brente tenåringsjente til døde

I VITNEBOKSEN: Jamal Derrar forklarer seg i rettssaken hvor han er tiltalt for å ha tent på tenåringsjenta Sohane Benziane. Benziane var kjæreste med en gutt som Derrar var uvenner med. Foto: AFP
I VITNEBOKSEN: Jamal Derrar forklarer seg i rettssaken hvor han er tiltalt for å ha tent på tenåringsjenta Sohane Benziane. Benziane var kjæreste med en gutt som Derrar var uvenner med. Foto: AFP
(VG Nett) En 22 år gammel mann er i Frankrike tiltalt for å ha brent en 17 år gammel jente til døde på et søppelrom.

Denne saken handler om:


I den rystende tiltalen heter det at Jamal Derrar dynket Sohane Benziane med bensin før han tente på henne. Hendelsen fant sted i et søppelrom i kjelleren på en høyblokk i forstaden Creteil, sørøst for Paris, i oktober 2002.

Sohane døde på sykehus to timer etter påtenningen, melder AFP. Saken behandles nå i retten, og har i franske medier blitt et symbol på hvordan noen unge kvinner i fattige franske forsteder blir behandlet, melder AFP.

- Ville bare skremme

Derrar sier at han bare mente å skremme Benziane. Ifølge etterforskerne i saken hadde Derrar vært i klammeri med hennes kjæreste.

Han er tiltalt for "tortur og barbaritet som utilsiktet ledet til døden". 22-åringen risikerer nå livsvarig fengsel.

En 23 år gammel mann, Tony Rocca, er tiltalt i saken for å ha medvirket i saken ved å stenge døren i søppelrommet slik at Sohane ikke klarte å komme seg unna.

Sprikende karakteristikker

Da rettssaken startet forrige uke nektet Derrar å se faren eller søskene til Sohane i øyene inne i rettssalen. Han stirret rett fremfor seg, og holdt hodet senket.

Personlighetsbeskrivelsene av Derrar var i retten svært sprikende. Hans far karakteriserer ham som den perfekte sønn - alltid i godt humør. Moren hans sier han er svært intelliggent og sjenerøs. Hans lærere på skolen sier imidlertid at de oppfatter ham som en slem manipulator, skrive Le Monde.

Nasjonalt sinne

Sohanes meningsløse død har fremprovosert et nasjonalt sinne. I kjølvannet av dette har det blitt opprettet en egen interessegruppe - Neither whores or slaves - som skal sette forkus på mishandling av kvinner i forsteder hvor den bor mange innvandrere.

- Det er massevis av kvinner som blir slått eller nedverdiget, og ingen bryr seg om det. Når en jente blir slått i ansiktet er det ingen som løfter øyebrynet. Det er normalt, sier Sohanes søster, Kahina, i et intervju med Le Point.

- I alle stater finnes det jenter som er slått eller voldtatt men nekter å gå til politiet. Først da min søster ble brent til døde begynte folk å snakke, sier Kahina Benziane.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks