Hovedinnhold

Vil styrke rettsvernet for voldtatte

Regjeringen nedsetter et utvalg som skal bedre stillingen til kvinner som er utsatt for voldtekt.

Denne saken handler om:

Målsetningen er blant annet å øke andelen voldtektssaker som ender med en straffereaksjon.

- Vi har statistikk som viser at over 90 prosent som opplever voldtekt i dag, ikke opplever noen straffereaksjoner. Det synes jeg er urovekkende høyt, sier justisminister Knut Storberget til VG. Justisministeren og likestillingsminister Karita Bekkemellem vil sørge for at kvinner får oppnevnt en bistandsadvokat med en gang de melder fra om en voldtekt. Utvidet bruk av DNA-registre skal også sikre flere straffereaksjoner.

- Dette er et av de groveste overgrepene du kan gjøre mot et menneske. Frifinnelsesprosenten er altfor høy, sier Bekkemellem til VG. Storberget varsler at han også vil se på tiltak som kan bedre ofrenes stilling i rettssystemet.

- Selv forvalter jeg et system som bare virker skremmende for dem som opplever denne type overgrep, sier Storberget.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks